Raspored upisa djece u prvi razred u Herceg Novom

Hercegnovske osnovne škole objavile su danas satnicu kada roditelji mogu da dođu i prijave svoje buduće prvake za testiranje za upis u prvi razred.

U OŠ “Dašo Pavičić” na raspolaganju će biti u terminu od 9 do 14 sati do 16. maja, a u OŠ „Milan Vuković“ roditelji mogu dolaziti od 8 do 12 sati svakog radnog dana. U OŠ „Ilija Kišić“ prvačiće će upisivati do 30. aprila u terminu od 8 do 11 časova u kancelariji pedagoga, dok će u OŠ „Orjenski bataljon“ upis mališana biti omogućen radnim danima do 18. maja od 9 do 13 sati, u kancelariji pedagoga u matičnoj školi.

Iz Ministarstva prosvjete su najavili da će ove godine pri upisu djece obratiti veću pažnju na teritorijalni princip, što znači da su za svaku školu određena pripadajuća naselja/ulice.

Tako se u Osnovnu školu “Dašo Pavičić” upisuju djeca sa područja MZ Topla, Igalo, Sutorina, Prijevor, Mojdež, Sušćepan, Ratiševina, Trebesin, zapadni dio MZ Herceg Novi – granicom: zgrada bivše željezničke stanice, stepenište Dašo Pavičić prema platou bivšeg Rudnika, izlaz stepeništem Jova Dabovića, prema autobuskoj stanici Herceg Novi, izlaz stepeništem na Ulicu Orjenski bataljon i dalje, zapadno ovom ulicom, pravac ispod Bajera do rezervoara za vodu.

U OŠ „Orjenski bataljon“ – Bijela upisuju se djeca sa područja Bijele, Baošića, Đenovića i Kamenara.

Pravo upisa imaju djeca rođena 2012. godine, odnosno koja do kraja 2018. navršavaju 6 godina. Prilikom upisa potrebno je ponijeti na uvid kopiju izvoda iz matične knjige rođenih djeteta, a roditelji će dobiti datum i satnicu testiranja kod psihologa ili pedagoga škole. Ljekarsko uvjerenje o obavljenom sistematskom pregledu kod izbranog pedijatra potrebno je dostaviti prilikom testiranja.

Djetetu se može odložiti početak školovanja za godinu ili odobriti upis u školu prije navršetka šest godina života, na predlog komisije ili roditelja, saopštavaju iz Ministarstva prosvjete.

Izvor: Radio Herceg Novi

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply