U subotu radionica i besplatni pregledi ginekologa i onkologa u Budvi

Foto: RTV Budva

Radionica Prevencija karcinoma dojke i grlića materice biće održana u subotu u Domu zdravlja u Budvi, sa početkom u 10 sati, a učesnice radionice besplatno će pregedati ginekolog i onkolog.

Moto radionice koju organizuje podgoričko Udruženje zaposlenih žena Crne Gore Žena danas je Nemoj da zakasniš, a ciljna grupa su sugrađanke i radnice Doma zdravlja.

Prema programu rada, nakon pozdravne riječi uslijediće predavanja i besplatni pregledi za učesnice radionice koje će obavljati ginekolog dr Nebojša Jokmanović iz Kliničkog centra Crne Gore i onkološkinja dr Nada Cicmil-Sarić sa Klinike za onkologiju.

Predsjednica NVO Žena danas i koordinatorka projekta, Rosa Popović poručila je građankama Budve da su im u subotu u Domu zdravlja na raspolaganju pregledi ginekologa, uzimanje PAPA testa, razgovor sa ljekarom i konsultacije i da očekuju njihovo prisustvo.

Radionica ima za cilj podizanje nivoa svijesti kod žena da idu redovno na kontrole jer, kako navode, u 90 odsto slučajeva ako se ide redovno na kontrolu bolest se može izliječiti. Stoga organizatori pozivaju građanke da uzmu zdravlje u svoje ruke.

Prema riječima Popović, oni su održali radionice u skoro svim gradovima Crne Gore, na kojima je prisustvovalo više od hiljadu žena, a dolazili su i mladi bračni parovi. Kaže da oni žele da se informišu, pitaju ljekara i dodaje da je sve besplatno te da ne treba ni knjižica.

Izvor: RTV Budva

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply