Naredne sedmice dvije nove radionice

Razvojni centar udruženja Roditelji pripremio je za narednu sedmicu radionice za djecu različitih uzrasta. Predškolci će vježbati računanje i razvijati kreativnost. Malo stariji drugari će prelaziti NTC poligone, dok će školarci imati priliku da učestvuju u dramatizaciji bajke Ježeva kućica.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U ponedjeljak, 16. aprila u 19 sati počinje nova kreativna i edukativna radionica pod nazivom Zvukovnica – Glasovi i zvukovi u Ježevoj kućici, koju vodi baka Vesna Lakuš.

Znamo koliko je važno sa djecom od najranijeg uzrasta uploviti u svijet bajki upoznajući ih sa junacima i njihovim pustolovinama. Cilj radionice je podsticanje mašte i kreativnosti kod djece kroz zamišljanje glasova i zvukova iz priče.

Djeca će kao likovi iz “Ježeve kućice” primijeniti različite elemente glasa i govora i uz zvučne efekte oživjeti priču.

Radionica predstavlja dio projekta Bake i deke, za aktivan razvoj, koji realizujemo u saradnji sa Crvenim krstom, a uz finansijsku podršku EU, Austrijske agencije za razvoj i austrijskog Crvenog krsta.

Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 8 do 10 godina, a broj mjesta ograničen je na 10.

U srijedu, 18. aprila u 19 sati biće održana NTC Radionica koju organizujemo u saradnji sa PU Pinokio Artić  i NTC centrima Crne Gore – NTC centar Budva Vini Pu, NTC centar Kotor Osmjeh, NTC centar Bar Svetionik, koji imaju licencu za sprovođenje programa. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 5 do 7 godina, a vodi je vaspitačica Nataša Kalezić.

Radionice su osmislili autori NTC sistema učenja, Ranko Rajović i Uroš Petrović s ciljem podizanja nivoa intelektualnih sposobnosti, sprječavanja poremećaja pažnje i koncentracije u školskom periodu, razvijanja brzine razmišljanja, povezivanja i zaključivanja kroz igru sa djecom. Broj mjesta je ograničen na 15.

U četvrtak, 19. aprila u 19 sati organizujemo novu radionicu pod nazivom Kreativna brojalica koja je namijenjena djeci uzrasta od 4 do 6 godina.

Ko kaže da djeca ne mogu lako savladati računanje? Kreativna izrada brojalica podstiče djecu da ulože dodatni trud, odnosno uz igru i majstorije, kroz izradu sopstvenih šarenih računaljki, vježbaju brojanje i računanje.

Cilj ove radionice je podsticanje kreativostii i timskog rada kod djece, uz savladavanje računanja kao pripreme za polazak u školu.

Radionicu će voditi Ljubica Nikolić, a broj mjesta je ograničen na 15.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply