Prijava protiv ginekologa i medicinske sestre: U Vektri radili abortuse na divlje?

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet kako bi provjerili navode iz prijave da se u jednom stanu u zgradi Vektre obavljaju abortusi „na divlje”. Navode iz prijave provjerava i podgorička policija, koja je preduzela niz radnji kako bi utvrdila da li ima osnova za pokretanje krivičnog postupka. Istražnim radnjama obuhvaćeni su jedan podgorički ginekolog i bivša medicinska sestra, čiji su identiteti poznati redakciji Dana.

Njih je početkom februara Centru bezbjednosti Podgorica prijavio M.M. (45) iz Podgorice, koji u prijavi tvrdi da doktor i medicinska sestra već godinama u stanu obavljaju nezakonite abortuse.

Prema navodima iz prijave M.M., oni za velike novčane iznose vrše nagle prekide trudnoće u poodmaklom stadijumu, kada to nije moguće obaviti ni u jednoj privatnoj ili državnoj zdravstvenoj ustanovi. Pored toga u prijavi, kako piše Dan, je navedeno da njih dvoje obavljaju i rizične abortuse koje ljekari odbijaju da rade u legalnim zdravstvenim ustanovama zbog velikih zdravstvenih rizika koje takve intervencije nose. Navodna nelegalna ordinacija adresa je i za žene koje prekidaju trudnoću, a koje ne žele da im to piše i zdravstvenom kartonu.

Iznoseći ove teške optužbe, Podgoričanin M.M. je inspektorima saopštio tačnu adresu, kao i ime vlasnika stana u kojem se navodno obavljaju ove nezakonite radnje. Naveo je i imena nekoliko žena koje su, prema njegovim navodima, obavile abortuse u toj „ordinaciji”.

Redakciji Dana je iz podgoričkog Osnovnog državnog tužilaštva potvrđeno da imaju saznanja o ovom slučaju.

“O navedenom događaju obaviješten je dežurni tužilac, koji je dao nalog službenicima policije da prikupe obavještenja u cilju provjere navoda iz prijave”, saopšteno je iz Tužilaštva.

Iz policije su potvrdili da su na okolnosti prijave saslušali ginekologa i medicinsku sestru za koje M.M. tvrdi da se bave nezakonitim radnjama.

“U službene prostorije Centra bezbjednosti Podgorica 8.2.2018. godine pristupio je M.M. (45) iz Podgorice i prijavio da ima saznanja da su, navodno, njegova bivša supruga i jedan ljekar u stanu, čiju lokaciju je naveo, vršili nelegalne abortuse. Službenici CB Podgorica su uzeli izjave od svih lica koja su navedena u prijavi. Lica koja je M.M. označio da su vršila nelegalne abortuse negirala su te njegove navode. O svemu je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici. Preduzimaju se dalje mjere i radnje u cilju provjere navoda iz prijave”, saopšteno je Danu iz Uprave policije.

Policija je ponovo saslušala M.M., koji je ponovio navode iz prijave, kao i imena žena koje su izvršile abortuse u stanu u zgradi Vektre. Tvrdi da su doktor i medicinska sestra, koja je bivša supruga M.M., zaradili puno novca od ovih nezakonitih radnji.

Inspektorima je kazao da je u radnje svoje bivše supruge posumnjao kada je vidio da troši više nego što zarađuje, te da mu je na pitanje odakle potiču te pare priznala da sa jednim ljekarem radi nelegalne abortuse. M.M. je naveo i da mu je bivša supruga ispričala ko je njemu poznat obavio abortuse u toj „ ordinaciji”, kao i od kada se bave nelegalnim poslom.

Policija i tužilaštvo detaljno ispituju navode iz prijave, kako bi utvrdili da li je u pitanju lažno prijavljivanje ili ovakva „ordinacija” zaista postoji.

Izvor: Antena M

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. Bice kazna jer je na divlje, a nista strasno sto je abortus uradjen. To nema kazne sto se nekom zivot oduzima, za to je dozvoljeno da roditelj odluci dal da rodi il ne. A za vakcinu ne odlucuje roditelj za svoje dijete nego drzava!

    • Nije u pitanju zivot ni ljudsko bice nego tkivo, skup celija… Ma nemoj. Pa moja djeca koja su sad toliko toga su bila to tkivo. Abortus je klasicno ubistvo vezanih ociju. Ne vidis u koga si pucao ali covjek je mrtav.

    • Nataša Lalić pa ja kazem, abortus je dozvoljen a nema veze to sto se oduzima nekom zivot. Za to roditelje ne kaznjavaju nego aj ti samo plati i abortiraj. A kad su vakcine upitanju, onda drzava odredjuje da se daju.

    • Srecom pa postoji zakon da misli o nama i nasoj djeci jer ima nas raznih, nazalost. Abortus u kasnoj trudnoci je rizican po zivot majke i njenu kasniju reprodukciju pa je zakon stiti kad ona ne misli o samoj sebi. Isto tako i kod vakcina; neophodan je kolektivni imunitet, 95 posto vakcinisanih da bi djeca koja ne smiju da prime vakcinu iz zdravstvenih razloga ali i starosne dobi bila zasticena i kolektivni imunitet sprecava epidemiju.

    • Nađa Vojinović tesko je nekome nesto objasniti, kad taj neko ne zeli da saslusa, ne zeli da razmisli, a na kraju ne zeli da prihvati!!! Za bolesti krivimo vakcine!? Zasto su nasi preci vodili racuna kada su se sklapali brakovi da li u porodici ima bolesti? E danas to niko ne gleda! Danas na zalost bracni parovi i skrivaju jedni od drugih! Velikim dijelom zbog toga je sve vise bolesne djece…autizam…itd

  2. Nisu po meni krivi samo ginekolog i medicinska sestra vec u te osobe koje su u stanju da odluce da ubiju ono sto nose ispod srca. Bolje da su ga rodile pa ostavile nego sto su ga ubili ….. Nego kod nas je sve moguce

Leave a Reply