Nema nastave za dvoje djece u kolašinskom selu

 

Mještani sela Liješnje kod Kolašina podnijeli su žalbu Osnovnoj školi Međuriječje u Međuriječju zbog neodržavanja nastave u područnom odjeljenju ovog rovačkog sela od novembra prošle godine.

Oni su najavili i krivičnu prijavu protiv direktora škole Mića Popovića i o svemu obavijestili nadležnu inspekciju.

Jedan od šest potpisnika zahtjeva Vukoman Jovović, stric dvoje djece koja su i jedini đaci u tom područnom odjeljenju, kazao je da se obraćaju školskom odboru zbog neodržavanja nastave kada je učiteljica u novembru 2017. godine otišla.

“Ja sam stric djece. Jedno ide u drugi, a drugo u treći razred. Od novembra, kada je učiteljica Gorica Drljević otišla, djeca nijesu pohađala nastavu 24 dana sve ukupno”, kazao je Jovović.

On navodi da dječak i djevojčica ne znaju da pišu latinicu niti da čitaju i da potpuno zaostaju za svojim vršnjacima.

“Mi smo se obraćali inspekciji, no dnevnik je bio zaključen za prvo polugodište kao da su sve normalno radili. U drugom polugodištu je sad već potpuni haos. Jedini krivac je direktor i niko drugi. Mi smo se juče čuli i sa inspektorkom i sve prijavili jer niko ne može djeci na ovakav način da uskrati pravo na školovanje kakvo imaju njihovi vršnjaci”, kazao je Jovović.

Dodaje da će njihovi zahtjevi stići i do Ministarstva, a da će nakon toga krenuti i sa krivičnim prijavama.

Mještani su u zahtjevu naveli da je direktor Popović davao lažne izjave inspekciji i lažno popunjavao dnevnik, i da ni u drugom polugodištu djeci niko nije držao časove. Oni  traže u zahtjevu da nadležne službe izađu na teren i provjere znanje djece.

Direktor Popović je kazao da ne želi da daje nikakve izjave povodom upućenog zahtjeva mještana Liješnja.

Izvor: CDM

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply