Počinje suđenje ocu koji se sumnjiči da je seksualno uznemiravao maloljetnu kćerku

Osnovno državno tužilaštvo podiglo je optužni predlog protiv V. Đ. (44) , koji se tereti da je seksualno uznemiravao svoju maloljetnu kćerku (17). Proces će voditi sudija Osnovnog suda Goran Đuković, a suđenje počinje danas.

Prema navodima optužnog predloga, njemu se na teret stavlja da je počinio krivično djelo nedozvoljene polne radnje. On je ranije pred tužiocem kazao da ga je kćerka prijavila jer nije podržavao njenu emotivnu vezu. Policija je tada saopštila da je riječ o seksualnom uznemiravanju, i da su istražitelji posumnjali u optužbe poslije izjave koju je djevojčica dala nakon što je pobjegla od kuće.
V. Đ. je 29. januara prijavio daje njegova maloljetna kćerka nestala iz kuće 22. januara, te da ima saznanja da se nalazi u Podgorici u kući kod osobe čije ime je naveo.

Nakon što je pronađena, djevojčica je dovedena u službene prostorije policije gdje je u prisustvu radnice Centra za socijalni rad dala izjavu. Kako su ranije saopštili iz policije, djevojčica ja kazala je zašto je napustila porodičnu kuću. Ona je ispričala da je napustila kuću jer je “otac krajem 2016. godine u njihovoj porodičnoj kući dodirivao rukama po tijelu”.

Izvor: Pobjeda

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply