Građani se žale da se u Call centru Doma zdravlja niko ne javlja

Dom zdravlja Podgorica

Građani Podgorice se žale da, nakon ukidanja zakazivanja pregleda putem Vibera, imaju problem da to urade jer kako tvrde u Call centru im se ne javljaju, a iz Doma zdravlja im poručuju da koriste servis eZdravlje jer je jednostavniji.

Kako kažu građani, u Call centru se uglavnom niko ne javlja, a da stariji ljudi ne znaju da koriste servis eZdravlje. Takođe, pacijentima sa lošim zdravstvenim stanjem otežano je lično zakazivanje.

Mnogi su u nedoumici i da li je moguće zakazivanje obaviti putem sms-a i mobilnog broja, ali u Domu zdravlja objašnjavaju da je sada zakazivanje isključivo moguće obaviti putem Call centra (19816) ili telefonskog broja 020/481-900, kao i lično.

U toj zdravstvenoj ustanovi kažu da Call centar radi redovno i da se dnevno obavlja preko 3.000 zakazivanja, i da je zbog toga neophodno samo malo strpljenja da bi se veza oslobodila. Navode da je i potrebno još vremena da servis eZdravlje zaživi i da će se zakazivanje obavljati bez problema.

Iz Doma zdravlja su kazali da je uvođenjem elektronskog zakazivanja pregleda kod izabranog doktora, putem portala eZdravlje.me, Fonda za zdravstveno osiguranje, prestala je potreba korišćenja Viber servisa, tako da on u Domu zdravlja Podgorica od 1. marta više nije u funkciji.

Navode da građani i dalje preglede mogu zakazivati lično, telefonom ili putem Call centra, gdje operateri prime preko tri hiljade poziva dnevno.

“Unaprjeđenjem usluge sa aplikacijom za smart telefone e-zdravlje daje se mogućnost zakazivanja pregleda pacijentima do mjesec dana unaprijed, zatim pregled propisanih i realizovanih recepata, kao i uvid u laboratorijsku dijagnostiku tj. pregled urađenih laboratorijskih nalaza pacijenta”, kazali su iz Doma zdravlja.

Ovaj servis pacijentima nudi mogućnost i da biraju datum kada žele da posjete ljekara.

Izvor: CDM

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. Sram vas i stid bilo..rekla sam jos prosli put kad su objavili ovu vijest da ce ovako biti..jedini nacin da se stupi u kontakt sa njima je bio preko vibera..brzo i efikasno..sad se u call centru niko ne javlja,a u ambulantama su telefoni smanjeni skroz i samo svijetle(na sta niko ne obraca paznju).i sad ja treba da dodjem iz dahne ili rogama u novu varas samo da bih pitala koja je smjena pedijatar za moje dijete.UZAS😠

  2. Hajde ovako..Mi smo sasvim solidno prosli sa novim nacinom zakazivanja preko linka dobivsi kod od dr.Dakle,nama je vec nekoliko puta funkcionisalo sasvim solidno.Samo jedan klik i to je to.Viber je poceo da im trokira jer je bio opterecen pa se pokazalo kao los izbor.Ovo drugo je sasvim ok samk da zazivi.

Leave a Reply