Nedostaje MMR i vakcina protiv hepatitisa B u Podgorici

U Domovima zdravlja Podgorica ovih dana nedostaje MMR vakcine, koju osim što treba da prime djeca koja navrše godinu, u ovom periodu dobijaju i budući osnovci u toku sistematskih pregleda koji se za njih organizuju pred testiranje za upis u prvi razred.  Osim ove nedostaje i vakcine protiv hepatitisa B.

Sistematski pregledi djece u Crnoj Gori

Iz Ministarsva zdravlja su jazali da trenutni nedostatak MMR i vakcine protiv hepatitisa B ješavaju redistribucijom vakcina iz drugih domova zdravlja u državi,

Oni su istakli da je snabdjevenost vakcinama u domovima zdravlja u Crnoj Gori na optimalnom nivou.

Iz Ministarstva su rekli da je kontigent sa isporukom novih količina vakcina iz Belgije krenuo prema Crnoj Gori, ali da se zbog otežanih vremenskih uslova sa kojima se suočava cijela Evropa, očekuje naredne sedmice.

Uprkos navodima nadležnih da će vakcine stići naredne sedmice, Pobjeda nezvanično saznaje da ih neće biti do 15. aprila. Tu informaciju potvrdila je i čitateljka Pobjede koja je sinoć u jednom Domu zdravlja pokušala da vakciniše dijete, ali su joj rekli da dođe tek za mjesec, i da do tada neće biti vakcina.

Izvor: Vijesti/Pobjeda

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

  1. Bas su mislili na vreme koliko im je potrebno pa svakodnevno pretili krivičnim prijavama .Sad njih treba tužiti što nisu nabavili na vreme. Sad će im Srbija poslati oni su ih nabavili previše.Samo pitanje kakvog porekla i roka trajanja

  2. Sada bi trebali svi roditelji (koji hoće da vakcinišu djecu) da ih tuže za ugrožavanje zdravlja!A i tužioc bi trebao da reaguje,po službenoj dužnosti,kao kada kažnjavaju ljude koji neće da vakcinišu djecu!

Leave a Reply