Naredne sedmice NTC i radionice posvećene reciklaži i godišnjim dobima

U Razvojnom centru udruženja Roditelji djeca će naredne sedmice izrađivati korpice od stare hartije u okviru kreativno-edukativne radionicu o reciklaži, a razvijaće i kreativnost na likovnoj radionici posvećenoj godišnjim dobima. Mali stariji drugari moći će da učestvuju u NTC poligonu.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.


U ponedeljak, 19. marta u 19 sati biće održana nova edukativno kreativna radionica pod nazivom Novi život novina, a namijenjena djeci uzrasta od 7 do 14 godina.

Reciklaža papira, plastike i ostalih otpadnih materijala od izuzetne je važnosti za očuvanje životne sredine. Proces reciklaže podrazumijeva izdvajanje korišćenih materijala i proizvoda, njihovu preradu i ponovnu upotrebu. Vjerujemo da je veoma važno djecu učiti koliko je bitno reciklirati otpad i brinuti o životnoj sredini. Kako od iskorišćenih novina napraviti korpice, podmetače i druge korisne predmete, mališani će na ovoj radionici imati priliku da nauče od baka Vasiljke Lozić i Dragice Đurović i deke Svetozara Đurovića. Radionica je dio projekta Bake i deke, za aktivan razvoj, koji realizujemo u saradnji sa Crvenim krstom, a uz finansijsku podršku EU, Austrijske agencije za razvoj i austrijskog Crvenog krsta. Broj mjesta je ograničen na 15.


U utorak 20. mart u 19 sati počinje NTC Radionica, koju organizujemo u saradnji sa PU Pinokio Artić i NTC centrima Crne Gore – NTC centar Budva Vini Pu, NTC centar Kotor Osmjeh, NTC centar Bar Svetionik, koji imaju licencu za sprovođenje programa.

Radionice su osmislili autori NTC sistema učenja, Ranko Rajović i Uroš Petrović s ciljem podizanje nivoa intelektualnih sposobnosti, sprječavanje poremećaja pažnje i koncentracije u školskom periodu, razvijanja brzine razmišljanja, povezivanja i zaključivanja kroz igru sa djecom. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 4 do 6 godina, a vodi je vaspitačica Sanja Krgović. Broj mjesta je ograničen na 15.


U četvrtak, 22. marta u 19 sati biće održana nova kreativna radionica pod nazivom Boje godišnjih doba, a namijenjena je djeci uzrasta od 6 do 11 godina.
Mališani će na ovoj radionici, imati priliku da kroz zanimljiv projekat o godišnjim dobima nauče da miješanjem određenih primarnih boja, dobiju sekundarne i tercijalne boje.

Zapravo, upotrebom samo tri osnovne boje, djeca će na kraju dobiti šarene radove. Na taj način učeći o bojama i njihovim kombinacijama, djeca razvijaju kreativnost i strpljenje. Radionicu će vodit Milena Baćović, a broj mjesta je ograničen na 15.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply