Policajci prioriteno regulišu saobraćaj u zonama škola i vrtića u Budvi i Petrovcu

Foto: RTV Budva

Službenici Centra bezbjednosti Budva (CB) prioriteno ovih dana kontrolišu zone škola i vrtića u Budvi i Petrovcu, kako bi zaštitili djecu i učenike kao jednu od najranjivihih kategorija u saobraćaju.

Saobraćajna policija CB Budva od ranih jutarnjih časova fizički reguliše saobraćaj na glavnim raskrsnicama i semaforskim pozicijama u gradu.

Kako je kazao pomoćnik komandira za bezbjednost saboraćaja, Željko Kadović, najkritičnije tačke u gradu, gdje godinama dolazi do zagušenja i stvaranja takozvanih čepova, su raskrsnice ulica Jadranski put, Toploški put, 22. novembar.

Kadović napominje da su problematični i glavni semafori, a posebno u turističkoj sezoni.

“Zato što na tom potezu imamo ogroman priliv vozila, pa dolazi do čepova. Loše je urađena vertiklana i horizontlna signalizacija, pa policija fizički 24 časa reguliše saobraćaj. Tako da bi tu raskrsnicu trebalo što prije sinhronizovati, te popraviti svjetlosnu signalizsacijju”, kazao je Kadović.

Foto: RTV Budva

Prema podacima Uprave policije, na Jadranskom putu i u ulici Filipa Kovačevića kod Opštine događa se veliki broj saobraćajnih nezgoda, kako sudara vozila tako i obaranja pješaka.

Upravo zbog toga je na tom djelu, prije nekoliko dana, angažovan policajac koji reguliše saobraćaj.

Izvor: RTV Budva

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply