Učenik opužio profesoricu da ga je zavela, optužbe odbačene


Učenik jedne barske srednje škole optužio profesoricu da je bila sa njim u emotivnoj vezi, i taj slučaj je ubrzo stigao do barske policije, a potom i do tužilaštva ali su sve istražne radnje ubrzo obustavljene jer nadležni nijesu mogli da pronađu dokaze koji bi potvrdili priču učenika.

Prema nezvaničnim saznanjima Dana, učenik je tokom razgovora sa nadležnim iz škole prošlog mjeseca prijavio da je u emotivnoj vezi sa profesoricom. Ozbiljnost ovih optužbi povećana je činjenicom da je učenik maloljetan i slučaj je odmah prijavljen barskoj policiji. Inspektori su odmah počeli istragu o ovom slučaju, a dječak je i ponavljao optužbe na račun profesorice, tvrdeći da su bili u emotivnoj vezi.

Policija je o ovom slučaju odmah obavijestila Osnovno državno tužilaštvo u Baru, koje je preduzelo istražne radnje. Ipak, nijedan od pribavljenih dokaza nije potvrdio navode učenika.

Profesorica je dala iskaz pred nadležnim organima, tvrdeći da nikada nije bila u vezi sa učenikom i tom prilikom je navela i motive koji su dječaka mogli da navedu da iznese lažne optužbe na njen račun.

Iz Osnovnog državnog tužilaštva u Baru Danu je potvrđeno da su nadležni organi postupali u ovom slučaju.

Istražitelji su došlo do zaključka da je učenik najvjerovatnije zbog problema koje je imao u školi, kako bi izbjegao stroge sankcije, izmislio da je u vezi sa profesoricom. Zasad nije poznato hoće li on zbog lažne prijave krivično odgovarati.

Izvor: CDM

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply