Nakon zatvaranja dijela vrtića djeca boravila u hodniku

Djeca koja su zbog bezbjednosti, mogućnosti izbijanja požara zbog kontakta vlage i elektro instalacija, morala da napuste svoju učionicu u vrtiću “Đina Vrbica” u srijedu su boravila u hodniku što je izazvalo revolt kod roditelja. Mališani su boravili u hodniku okruženi stvarima ostale djece, a vaspitači su im iznijeli stolove i stolice, objavio je Dan.

Takvu situaciju nije mogao da objasni direktor JPU “Đina Vrbica” Vuk Stanišić. On je saopštio da su djeca podijeljena u dvije učionice, i da ne zna zbog čega su ih izveli u hodnik.

“Moram da ispitam zbog čega su djecu izveli iz učionice u hodnik. Trenutno su svi u svojim učionicama i ima ih 30 ukupno. Možda ih je učiteljica za ručak izvela da ručaju tu, jer za stolom nema ništa”, kaže Stanišić.

 On kaže da je situacija sa objektom složena.

“Sve je bolje od toga da puštam da neko čačka po krovu i da improvizujemo što može dovesti do požara. Bio sam sa inženjerima i penjali se po krovu, ne čekamo da se desi čudo da se vrtić sredi, nego radimo na tome. Ali ne mogu da pustim da neko radi bilo šta jer je u pitanju bezbjednost djece”, kazao je Stanišić.

Juče je nekoliko roditelja djece iz zatvorene učionice nudilo direktoru da skupe sredstva i pomognu adaptaciju krova. Roditelji kažu da je direktor to odbio. Stanišić objašnjava da je tražio od roditelja da tu ponudu napišu i pošalju upravi, na šta oni nijesu pristali.

“Nudili su i stručnjake da dovedu i da finansijski pomognu. Sve je to lijepo od njih, ali ovo je ozbiljan problem. Državna inspekcija je došla i proglasila objekat nebezbjednim i tu improvizacije i krpljenja nema. Mora temeljno da se radi i da se struka ispoštuje. Ako se krov zakrpi može opet da se desi da počne da prokišnjava. Onda bi rekli da se ismijavam ne samo sa državnim inspekcijama, nego i sa roditeljima i bezbjednošću njihove djece. Meni je najbitnije da su djeca bezbjedna i zbog svega toga je učionica pod ključem. Ne radimo to iz hira već iz potrebe i brige o djeci”, kazao je Stanišić.

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply