Internacionalna škola Knightsbridge raspisala konkurs za stipendije

Međunarodna škola Knightsbridge Schools International Montenegro (KSI Montenegro) raspisala je, i ove godine, konkurs za dodjelu stipendija talentovanim učenicima u školskoj 2017/18. godini.

U saopštenju se navodi da će talentovani učenici dobiti pune stipendije za školovanje u prvoj crnogorskoj školi internatskog tipa u Tivtu, od septembra školske 2018/2019. godine, do završetka srednjoškolskog obrazovanja.

U stipendiju su uključeni i troškovi smještaja u internatu škole, a vrijednost stipendije po učeniku iznosi do 120.000 eura, u zavisnosti od broja godina do mature i toga da li stipendisti žele da borave u internatu, navodi se u saopštenju.

Pravo da konkurišu imaju učenici sa odličnim opštim uspjehom, koji naredne školske godine upisuju prvi, drugi ili treće razdred srednje škole.

Učenici se mogu prijaviti na konkurs slanjem sljedećih dokumenata:

  • Formular za prijavljivanje, koji se nalazi na internet adresi škole KSI Montenegro.
  • Kopija identifikacionog dokumenta (ukoliko učenik posjeduje pasoš).
  • Izvod iz matične knjige rođenih.
  • Lična izjava (do 400 riječi) u kojoj učenik treba da opiše neko značajno iskustvo koje je doživio i da procijeni uticaj tog iskustva na njegov život.
  • Kopije svjedočanstva o uspjehu učenika tokom prethodne tri godine.
  • Preporuku razrednog starješine ili nastavnika škole koju pohađa.

Kandidati za stipendije potrebnu dokumentaciju trebaju dostaviti na e-mail adresu [email protected], a krajnji rok za podnošenje dokumenata je 15. jun 2018. godine.

Detaljnije informacije o konkursu mogu se naći na sajtu škole KSI Montenegro.

Budući srednjoškolci imaće priliku da, uz obrazovanje na engleskom jeziku, u KSI Montenegro stiču znanja u međunarodnom okruženju. Osim Crne Gore, tu su učenici i profesori iz Begije, SAD, Južnoafričke Republike, Kanade, Ukrajine, Rusije, Holandije, Francuske, Italije, Singapura kao i drugih zemalja, navodi se u saopštenju.

Zahvaljujući prestižnom programu Međunarodne diplome (International Baccalaureate-IB), učenicima će se otvoriti brojne mogućnosti studiranja u inostranstvu.

KSI Montenegro je član globalne mreže međunarodnih škola Knightsbridge Schools International (KSI), a u Tivtu je osnovana septembra 2010. godine, u okviru projekta Porto Montenegro. Škola posjeduje sve licence Ministarstva prosvjete Crne Gore i IB organizacije, a pruža obrazovanje učenicima uzrasta od 3  do 18 godina. Ove školske godine škola će drugi put proslaviti maturu svojih najstarijih učenika, dodaje se u saopštenju.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply