Grupa građana prikupila potpise za “Pavlov zakon”, spreman za Skupštinu

Grupa građana “Pravda za Pavla” koji su se okupili kako bi pokrenuli peticiju kojom od Skupštine traže usvajanje zakona kojim će biti omogućeno da osumnjičeni za ubistvo petnaestomjesečnog dječaka Nermin Šišić bude osuđen na doživotnu robiju, tvrde da su prikupili dovoljan broj potpisa kako bi se o njemu izjasnili poslanici u crnogorskom parlamentu.

Kako su naveli, peticija ”Pavlov Zakon” priprema se sa pravne strane za dalji postupak.

Anteni M su objasnili iz Grupe građana ”Pravda za Pavla”, nakon što je online putem prikupljen dovoljan broj potpisa, dobrovoljci su obilazili sve crnogorske gradove i za dvije sedmice prikupili potpise građana sa matičnim brojevima u formatu koji je potreban kako bi peticija bila predata Skupštini Crne Gore.

Tvrde da nemaju nikakve veze sa medijima, a kada peticija bude predata Skupštini, javnost će obavijestiti o tome.

Nermin Šišić osumnjičen je da je ubio petnaestomjesečnog dječaka tako što ga je pretukao. Slučaj je zgrozio crnogorsku javnost i nakon toga pokrenuta je ova peticija, kao i još jedna koju je inicirala Televizija Pink kojom se traži da se omogući doživotna robija za ovakve slučajeve.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

  1. Dusa me boli,ali po Ustavu Crne Gore nije moguca retroaktivna primjena zakona. Ovom peticijom se trazi izmjena Ustava… Strah me da ce propasti potpisi,a mogli su da posluze za izmjenu zkona,pa da se stroze kazne svi buduci pocinioci sliicnog krivicnog djela.

Leave a Reply