Naredne sedmice razvijamo vijuge, maštu i kreativnost

U Razvojnom centru udruženja Roditelji naredne  sedmice počinje nova kreativna radionica, u toku koje će drugari praviti proljećnu baštu od kartona i različitih boja. Mlađi drugari uživaće u muzičkim čarolijama i razvijati intelektualne, socijalne i emocionalne sposobnosti.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

utorak, 27. februara u 19 sati počinje radionica pod nazivom Vijugice, koju realizujemo u saradnji sa obrazovnim centrom Baltazar, koji ima licencu za sprovođenje programa.

Obrazovno-razvojni program Vijugice namijenjen je djeci uzrasta od 4 do 6 godina i ima za cilj da kroz razvoj fine motorike, socijalne i emocionalne zrelosti, opažanja, pamćenja i pažnje omogući djeci lakši i uspješniji prelazak iz vrtića u školu. Program se izvodi kroz interaktivne aktivnosti koje uključuju timski rad, saradnju i individualno osamostaljivanje i prilagođen je uzrastu djeteta. Na taj način podstiče se razvoj intelektualne, socijalne i emocionalne spremnosti djeteta. Neke od aktivnosti kojima se stimuliše rani razvoj su grafo-motoričke vježbe, vježbe opažanja  percepcije, vježbe slušanja i pričanja, matematičko-logičke vježbe, poligon spremnosti. Radionicu vodi Ivana Leovac Radulović, a broj mjesta je ograničen na 10.

srijedu, 28. februara u 19 sati pripremili smo muzičku radionicu pod nazivom Vrijeme je za Muziciranje, koju realizujemo u saradnji sa Muzičkom školicom TonTon, za djecu uzrasta od 3 do 6 godina.

Muzika je neizostavni dio života i svuda je oko nas. Ona je mnogo više od zvuka i čula sluha, protkana žicom razvoja kroz koje dijete prolazi. Podstiče druželjubivost, razvija kreativnost i socijalne vještina. Pomoću pjesme i igre dijete se lakše uklapa u zajednicu i razvija osećaj kolektivnog duha, razvija viši nivo socijalne kohezije i lakše razumije sebe i druge.

Edukacija TonTon bazira se na jedinstvenom programu rada sa djecom predškolskog uzrasta kroz muzičke radionice. U toku radionice djeca će imati priliku da obrađuju pjesme po sluhu, sviranje na instrumentima Orfovog instrumentarijuma i da aktivno slušaju muziku i na taj način razvijaju svoju muzikalnost. Osim toga, razvijaće samopouzdanje, timski rad i imati priliku da izraze svoju kreativnosti i da sa strpljenjem pristupaju novim izazovima. Cilj ovih radionica jeste razvoj kognivnih sposobnosti, motoričkih, razvoj verbalne komunikacije i emocionalne vještine. Radionicu će voditi muzički pedagog Jana Adzić. Broj mjesta je ograničen na 10.

U četvrtak, 1. marta u 18 sati biće održana nova kreativna  radionica pod nazivom Prizivamo proljeće, a namijenja je djeci osnovnoškolskog uzrasta.

Drugari će imati priliku da kroz druženje i igru stvaraju sopstvenu proljećnu baštu, koristeći puno boja i šarenih papira. Cilj radionice je razvoj kreativnosti i individualnosti kod djece, kao i upoznavanje sa osnovnim pojmovima i tehnikama likovnog stvaralaštva. Umjetnost će biti predstavljena kroz igru u kojoj su mališani svakako najbolji i u toku koje će kroz grupni rad pobuditi njihovu maštu, kao i razvoj psihomotorike. Radionicu će voditi studenti specijalističkih studija Fakulteta vizuelnih umjetnosti Univerziteta Mediteran sa mentorkom, prof. Katarinom Švabić. Ova radionica je namijenjena djeci uzrasta od 5 do 9 godina, a broj mjesta je ograničen na 15.

Leave a Reply