Prekršajna protiv vlasnika lokala u Kotoru – 15 maloljetnika pilo alkohol

Policija je podnijela prekršajnu prijavu protiv vlasnika ugostiteljskog objekta The Terminal u Kotoru nakon što je u tom lokalu zatekla 15 maloljetnika kako konzumiraju alkohol, saopšteno je iz Uprave policije.

Kontrola ugostiteljskih objekata u Kotoru dio je akcije Mladost usmjerene na sprječavanje služenja alkoholnih pića maloljetnim licima u ugostiteljskim obektima.

“Službenici policije i turistički inspektori su 11. februara od 23 do pola sata nakon ponoći prekontrolisali ugostiteljski objekat The Terminal u Kotoru. Kontrolom je zatečeno više maloljetnih lica u konzumiranju alkoholnih pića. Urađeno je  alkotestiranje 15 maloljetnih lica u ovom ugostiteljskom objektu, starosti od 15 do 17 godina, kojim je utvrđeno da svi imaju određenu koncentraciju alkohola u organizmu”, navode iz policije.

O ovome su obavijestili roditelje od kojih su uzeli izjave. Izjave su uzete i od vlasnika objekta i zaposlenih.

Protiv pravnog i odgovornog lica u ugostiteljskom objektu nadležni turistički inspektor je podnio prekršajni nalog za uočeni prekršaj iz člana 91 Zakona o turizmu i ugostiteljstvu.

Policijski službenici OB Kotor će, u zakonom predviđenom roku, protiv pravnog, odgovornog i fizičkog lica u pravnom licu podnijeti prekršajnu prijavu i inicirati zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka pred nadležnim sudom zbog počinjenog prekršaja iz člana 25 Zakona o javnom redu i miru.

Iz policije poručuju da će nastaviti sa kontrolom ugostiteljskih objekata, u cilju suzbijanja pojave služenja alkoholnih pića maloljetnim licima, a radi zaštite interesa maloljetnika kao osjetljive kategorije lica.

Izvor: CDM

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply