Herceg Novi uvodi novčanu naknadu za novorođenčad od 100 eura

Herceg Novi će uskoro početi da obezbjeđuje jednokratnu novčanu nadoknadu od 100 eura za novorođene bebe rođene na teritoriji te opštine.

Pravilnik o toj vrsti podrške za roditelje je u pripremi i njega će uskoro potpisati predsjednik Opštine Stevan Katić. Do sada je Opština obezbijeđivala vaučer poklon-paket za novorođene bebe, u vrijednosti od 30 eura.

“Sada uvodimo praksu dodjele novčane nadokande za svaku novorođenu bebu u iznosu od 100 eura. Mislim da je to nešto što je pozitivno, kad je ova lokalna samouprava u pitanju, što će obradovati sve naše roditelje. Smatramo da je ovo mali skromni doprinos za unapređenje nataliteta u Opštini Herceg Novi” , kazala je sekretarka Sekretarijata za lokalnu samoupravu Vesna Samardžić:  Samardžić.

Skupština Opštine Bar je nedavno odlučila da poveća iznos jednokratne novčane naknade za novorođenčad na 100 eura, a još nekoliko opština će ih uskoro uvesti. Udruženje Roditelji tražio je krajem prošle godine od opština da obezbijede ovu vrstu podrške za roditelje beba, ili u vidu poklon paketa od opština koje nijesu imale tu praksu do sada.

Izvor: Radio Herceg Novi

Pomoć po opštinama (sekretarijati za socijalno staranje)

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. Koliko budzet trpi kradje (od nazovi finkcionera) pocevsi od lokalnog do drzavnog nivoa, za svako novorodjence da daju po 5000e nebi se osjetilo manjka u kasi u poredjenu sa onim sto oni cine!!! Pretrgli su se sa 100 e hvala im.

Leave a Reply