Naredne sedmice radionice i za djecu i za roditelje

U Razvojnom centru udruženja Roditelji naredne sedmice mališani će razvijati govor, bogatiti rječnik i praviti kreativne medenjake. Osim za njih, i za roditelje će biti organovana radionica, sa psihologom o razvoju socijalno emocionalnih vještina kod djece. Razvojni centar pripremio je i razvojne radionice za naše najmlađe drugare.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Biblioteke igračaka i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na email [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U ponedjeljak, 12. februara  biće održane razvojne radionice pod nazivom Razigravanje, koje su namijenjene djeci jaslenog uzrasta. Za njih smo pripremili dva termina, u trajanju po 30 minuta. U 18 sati je radionica namijenjena djeci uzrasta od 1 do 2 godine, dok je termin u 19 sati rezervisan za djecu uzrasta od 2 do 3 godine.

Radionica je osmišljena da roditeljima pruži uvid u osnove socijalnog, emocionalnog, saznajnog, jezičkog i fizičkog razvoja djeteta. Učesnici će imati prilike da postave pitanja povodom nedoumica sa kojima se susreću kao roditelji, kao i da razmjene iskustva sa drugim učesnicima. Kroz praktične primjere, roditelji će moći da se dodatno upoznaju sa razvojem svog djeteta u stimulativnoj sredini, kao i upustva kako kod kuće mogu raditi sa djetetom, u cilju njegovog  što boljeg razvoja.

Na ovim radionicama posebna pažnja biće posvećena razvoju motoričke spretnosti djeteta i motoričkih vještina koje odgovaraju tom uzrastu. Mališani će, kroz igru, učiti o prostornim odnosima, shvatati suprotne pojmove i razvijati svoje saznajne potencijale.

Radionicu vodi psiholog Miloš Bulatović, a broj mjesta je ograničen na 5. Prisustvo roditelja je obavezno.

U utorak, 13. februara u 19 sati organizujemo radionicu Od sličice do pričice, koja je namijenjena djeci uzrasta od 4 do 7 godina.

Cilj radionice je da djeca bolje razvijaju i vježbaju govor, a priče u slikama su poznate kao jedna od najboljih metoda za vježbanje govora kod djece, ali i za razvijanje mašte, bogaćenje rječnika, razmišljanje. Tokom radionice djeca uz pomoć slika vježbaju govor, maštaju osmišljavajući svoje priče dok u isto vrijeme uče kako se pravilno formiraju rečenice i kakva sve značenja mogu imati riječi. Osim priča u slikama, djeca tokom radionice kroz određene jezičke vježbe primjerene tom uzrastu,  vježbaju pravilan izgovor, dikciju i bogate rječnik. Radionicu vodi Danijela Knežević, menadžerka kreativnih komunikacija, a broj mjesta je ograničen na 15.


U srijedu, 14. februara u 19 sati pripremili smo kreativnu radionicu pod nazivom Tamo gjde ljubav vlada, nema ni velikih ni malih, koju realizujemo u saradnji sa Slatkim ateljeom Julija.

Medenjak je zdrav, tradicionalan kolač, kvalitetnog sastojka i prvoklasnog ukusa, koji se pravi uz pomoć mašte i ljubavi. Sveti Valentin ili poznatiji kao Dan zaljubljenih zasladićemo domaćim medenjacima u nadi da će širiti ljubav i dobro raspoloženje. Upravo je cilj ispuniti srca malenih drugara ljubavlju prilikom ukrašavanja medenjaka koji će pokloniti svojim najmilijim. Radionicu će voditi Helena Radanović, a mališani će imati priliku da saznaju kako se prave i ukrašavaju medenjaci. Vjerujemo da će biti inspirisani da i kući stvaraju i razvijaju svoju kreativnost. Radionica je namijenjena roditeljima i djeci uzrasta od 4 do 8 godina. Broj mjesta je ograničen na 20.

 

U petak, 16. februara u 19 sati  pripremili smo edukativnu radionicu za roditelje pod nazivom Razvoj vještina kod djece, koju će voditi psihološkinja Anđa Backović.

Geni nijesu naša sudbina. Mnoge vještine, navike, osobine koje su neobično važne za život naše djece, školovanje, odnose sa drugima, i njihovu buduću karijeru – uče se, oblikuju i stalno razvijaju. Socijalne i emocionalne vještine djece nijesu manje značajne za njihov sveukupni zdrav razvoj i uspjeh na svim životnim poljima od njihovih saznajnih sposobnosti i inteligencije. Štoviše, one su snažno povezane i utiču jedne na druge. Na radionici će roditelji razmijeniti iskustva i proširiti znanje o socijalno emotivnim  vještinama djece koje su karakteristične za određeni uzrast, zašto su važne za dalji razvoj, kako su međusobno povezane. Takođe, biće riječi i o tome kako pomenute vještine utiču na odnose sa vršnjacima i odraslima i na uspjeh u školi.

Comments

Leave a Reply