Preliminarni nalaz obdukcije potvrdio ubistvo

Preliminarni nalaz obdukcije dječaka P.J. potvrdio je da je dijete ubijeno, a kompletna dokumentacija biti dostavljena istražiteljima, najvjerovatnije, do petka, u kojoj će biti navedeni svi detalji, kao i uzrok smrti djeteta, objavila je danas Pobjeda.

Dječak koji je brutalno ubijen prije četiri dana, bio je na ljekarskom pregledu u Dječijoj bolnici, a potom i u Urgentnom centru, 6. januara, zbog modrica u predjelu glave (ispod očiju) kada je njegov očuh Nermin Šišić, koji ga je donio u bolnicu, u pratnji komšije policajca, ispričao doktorima da je dijete palo sa kreveta i povrijedilo se.

Nakon što ga je u dječijoj bolnici pregledao hirurg, dječak je upućen u Urgentni centar gdje je takođe podvrgnut specijalističkim pregledima i snimanjima, a pošto nije bilo ozbiljnijih povreda dijete nije zadržano na liječenju.

Ljekari nijesu zaključili da su povrede posljedica nasilja, zbog čega nijesu ni obavještavali policiju. Pobjeda juče nije saznala zašto je u pratnji Šišića bio i njegov komšija policajac, te da li je, možda, on prijavio svojim kolegama da sumnja na nasilje u kući svojih komšija.

Državljanin Bosne i Hercegovine Nermin Šišić osumnjičen je da je brutalno pretukao petnaestomjesečnog P. J, sina svoje nevjenčane supruge Jelene Jovović, a dijete je od posljedica batina umrlo u Kliničkom centru u ponedjeljak ujutro.

Prema dosadašnjim saznanjima inspektora, dječaka je i ranije zlostavljao njegov očuh Šišić. To je pred istražiteljima potvrdila i dječakova majka, koja je saopštila da je njen partner mjesecima tukao njenog sina, kad god bi mu zasmetao bebin plač.

Šišić je pred istražiteljima negirao krivično djelo, ali su istražitelji, prema informacijama Pobjede, uvjereni da su prikupili dovoljno dokaza koji nesporno potvrđuju da je na smrt pretukao dječaka. Sumnjaju da je dječaka udarao šakama po glavi i tijelu. Djetetu su bili izbijeni zubi, kako se sumnja, od batinanja.

 

Comments

  1. Uvesti smrtnu kaznu kao presedan za ovakve slučajeve, možda bi se naredni nasilnik zamislio. Jadno to dijete nesretno.

    A sve ljekare iz KC-a poslati u zatvor jer su se ulici u Budvi razišle…jer su poplave…bio je negdje na Tajlandu zemljotres, Roditelji.me, mora da je i tu neki ljekar iz KC-a prste upetljao. Ako mene pitate, najbolje KC skroz zatvoriti. Ključ u bravu. Pa “kod Zorice”.

  2. PAVLE,pocivaj u miru,andjele mali,na ovom svijetu si samo za tugu I bol znao..dusice mala,srce me boli…nikako ne mogu da shvatim majku koja je pustila da te MONSTRUM bije,ona mi je jos I gora od njega,jer meni ne daj Boze da mi neko cerkice takne branila bih ih svojim zivotom…

  3. tacno lincovati te ne ljude ali prvo da pate kao to neduzno bice.dok god budemo cutali i ovako polemisali samo ih ohrabrujemo ubice pedofile psihopate ludake koji po misljenju ,strucnjaka, nisu opasni samo se setaju slobodno i ubijaju iz hobija….

  4. A komsija policajac? Je li on znao sta se desava u toj kuci,je li cuo,vidio…ili je uradio sto policija najbolje zna,da zatvori oci na nepravdu…? Sistem je falio,svi smo falili,jer ne trazimo,ne zahtijevamo sistem kakav nam pripada u 21.vijeku…

  5. Ocit primjer koliko sistem drzave , neuredjen, moze stete da napravi. Sta sad ovog monstruma kazniti…a kako?? Svaka kazna je mala za ovakav cin,ali trebalo bi kazniti i sve one koji su 6og dijete pregledali, te ustanovili kako nanesene povrede nisu cin nasilinickog ponasanja ovaog monstruma prema djetetu, a kasnije se utvrdi da ga je batinao sakama te da je imao izbijene zube. Sta su oni slijepi pa nisu vidjeli takve teske povrede na nevinom djetetu . Wtf??

Leave a Reply