Dvije anonimne informaciju da je dječak već dovođen u bolnicu zbog povreda

Centar za ženska prava dobio je dvije anonimne informacije da je brutalno ubijeni petnaestomjesečni dječak početkom januara bio primljen u Klinički centar, zbog povreda.

“Prvu informaciju smo dobili od osobe koja je željela da ostane anonimna, a u međuvremenu je još jedna osoba potvrdila prethodnu informaciju da je dijete i ranije vođeno u Klinički centar. Mi smo u obavezi da zaštitimo anonimnost osoba koje nam se obraćaju”, kazala je u izjavi za portal Antena M direktorica NVO Centar za ženska prava Maja Raičević.

Kako je dodala, ono što je saznala je i rekla.

“Moja obaveza je bila da onu informaciju koju sam dobila proslijedim nadležnim organima. Tu se naša uloga završava”, navodi Raičević.

U dopisu koji je Centar za ženska prava dostavio direktorici Kliničkog centra Crne Gore Zorici Kovačević između ostalog piše da su informaciju dobili 6.februara.

“Naime, informisani smo da je 6.januara 2018. očuh Nermin Šišić u pratnji komšije dječaka doveo u Dječiju bolnicu u Podgorici s povredama u predjelu ispod očiju te da je u periodu između 21 i 22 sata iz dječije bolnice upućen na snimanje u Urgentni centar. Prema dobijenim informacijama, na pitanje ljekara šta se desilo očuh je odgovorio da je dijete nekoliko dana ranije palo s kreveta”, navodi se u dopisu.

U dopisu pozivaju Kovačević da istraži navedene informacije i saopšti da li je, ukoliko se utvrdi da su tačne, slučaj prijavljen nadležnim organima.

“Ukoliko je izostala zakonom propisana obaveza medicinskog osoblja da prijavi nasilje nad djetetom, tražimo da u skladu sa vašom nadležnošću takvo postupanje najstrože sankcionišete”, zaključuje se u dopisu.

Iz Kliničkog centra Crne Gore nijesu danas ni potvrdili ni demantovali tu informaciju, ali su pozvali Tužilaštvo da istraži navode da je preminuli dječak pregledan u januaru.

Raičević smatra da upravo čelnici Kliničkog centra moraju da pođu u istragu u sopstvenim redovima.

“I dalje to očekujem, jer smatram da nadležni u KCCG treba ozbiljno da se bave informacijama koje su dobili kako se ovakvi slučajevi ne bi ponavljali. Očekujem hitno reagovanje, jer smatram da ovakav slučaj podrazumijeva hitnost”, zaključila je Raičević.

Osumnjičenima za ubistvo petnaestomjesečnog dječaka, Nerminu Šišiću (28) i dječakovoj majci Jeleni Jovović sudija za istragu Višeg suda u Podgorici Vladimir Novović danas je odredio pritvor do 30 dana.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. Pustite te jadne ljekare. Svakodnevno spasavaju nasu djecu i rade po meni najtezi posao na planeti. Jos treba da se igraju detektiva sa umobolnocima. Najlakse je sve na lomacu i prebaciti odgovarnost na ‘tamo nekoga’.

  2. Sada svi znaju da je maleni zlostavljan,mnogi cute pojedinci,institucije,zar niko nije znao majku djecaka,trebalo je na vrijeme reagovat,nego danas su majke zasticene ma kakve one bile,vazno je da su tate uvijek krivi da su nasilnici pa evo ishoda sta se desi za mjesec dana. A socijalni radnici se ubise od posla obilazeci porodice,sramota gdje zivimo .

  3. Svima preporučujem da poglegadate danski film “The hunt”(Lov).
    Kada ga odgledate shvatićete zašto sam ga preporučio.
    Pazite se postupaka u situacijama kada se stvori atmosfere linča.

  4. Mi samo treba da izvucemo zakljucke iz ovoga,da ne okrecemo glavu kad vidimo nasilje,da drzava cuva djecu i da stoji iza svakog djeteta(kad dodje do toga da roditelji ne rade svoj posao).

  5. Istrazivala sam takodje osjetljivu problematiku koja tice djecu. Uzasno nam je stanje u zdravstvu. Kljucno je sto niko ne osjeca ni profesionalnu, ni gradjansku obavezu da odreaguje, ako treba i vise I jace nego ti nekad propisi dozvoljavaju. Oni jasne pokazatelje ignorisu. I tako precutno ucestvuju u hororu.

  6. Zalosno je sto je prestalo da kuca srce jednog malog djecaka i samo bog zna u kakvim mukama,treba apelovati na sve ljude da prijave bilo koji vid nasilja da se nikad ne ponovini nista slicno jer prije svega kao majk a nemogu da prihvatim cinjenicu da neko moze tako nevino i neduzno malo bice da prebija !!!

  7. Ti anonimni mi se “bas”dopadaju… Gdje su bili da anonimno prijave kad je trebalo,a sad drvlje i kamenje na doktore(koji su mozda obmanuti od strane ovog psihopate) i sav prljav veš familije “hrabro” u javnost! Bijeda zarad 3 min.medijskog prostora!Ne želim da čitam više ove tekstove, jer je strahota sto je ovo dijete prezivjelo i kako je skončalo..😢

Leave a Reply