Ombudsman formirao predmet, pozivaju medije da čuvaju dostojanstvo žrtve

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore formirao je predmet povodom tragične smrti petnaestomjesečnog dječaka, a pozvao je medije da sa dužnom pažnjom i posebnim senzibilitetom izvještavaju o tom događaju, poštuju pravila struke i da čuvaju dostojanstvo žrtve.

„Ne smijemo dozvoliti da se ovakve stvari pretvore u senzacionalizam i zato je potrebno da u budućem periodu svi zajedno damo doprinos kako bi se jačala svijest javnosti o neprihvatljivosti porodičnog nasilja, obavezi prijavljivanja saznanja o tome i generalno preventivnom djelovanju u ovojo blasti“, navodi se u saopštenju.

Dječak od godinu i po koji je, prema pisanju medija, u nedjelju brutalno pretučen, jutros je preminuo u Kliničkom centru Crne Gore.

Iz institucije Ombudsmana su poručili da će pratiti postupanja nadležnih organa u ovom slučaju.

„Imajući u vidu osjetljivost slučaja, do okončanja postupka nećemo komentarisati detalje“, kaže se u saopštenju.

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

  1. Ne treba pretvarati u sezacionalizam, naravno, ali ne treba ni “zatvarati temu”. Po meni bi trebalo da ovo bude tema mnogih emisija na tv u narednom periodu, u najmanju ruku. A i da se organizuju diskusije i slicno na raznim nivoima, od ljudi koji su strucni za datu oblast pa dalje. Jer, ovo je zamalo pa nevjerovatno. Jesmo li postali toliko “moderni” i nalik savremenom svijetu, u kome se desavaju ovakve stvari. Za mene licno i jedan ovakav slucaj na nas broj stanovnika je previse…

  2. I isto tako, kad vidimo ili cujemo nasilje u porodici, kad vidimo da neko ubija boga u dijete, kad vidimo da tuce zenu, kad cujemo krike i plac iz necijeg stana… ne zovemo policiju. Ne mjesamo se.
    Nemamo kulturu reagovanja. Mi sve post festum.
    Naknadna pamet.
    A to je kasno, prekasno

  3. Slucaj isti kao prije par godina , kada su ocuh i majka ubili djecaka Smaju od 4 godine , i to nakon dugotrajnog zlostavljanja , za koje su mnogi znali i okretali glave . Kako spavaju ti ljudi??? Komsije, rodbina?? Niko da pomogne i zastiti dijete od psihopta , e tu smo svi krivi ! Svi smo nekad u parku, na ulici, iz susjednig stana culi bar nekad nesto nalik nasilju, a koliko puta smo prijavili ? I zasto nismo NIKAD ???

  4. A kad se prijavi policiji i oni ne smiju da udju dok im neko ne otvori vrata i ti kao savjestan komsija koji jr reagovao i dalje slusas kako neko dobija batine dok policija trazi u sred noci nacin kako da udju a da im neko dobrovoljno otvori vrata??? Pa dje je tu zakon, da ga ima mnogr stvari se ne bi desavale…

Leave a Reply