Pojačan nadzor u dvorištu škole, direktor tvrdi da nema razloga za paniku

Đaci Osnovne škole „Niko Maraš“ u selu Bijelo Polje posljednjih dana pod pojačanom su kontrolom policije zbog tvrdnji jednog roditelja da se u tom krugu kreće „muškarac o kojem je čuo svakakve priče“.

To je Pobjedi potvrdio direktor škole Dragoljub Maraš, koji je naveo da je policija identifikovala muškarca čije kretanje u blizini škole je uznemirilo djecu i roditelje i uvjerila ih da nema razloga za paniku.

I pored medijskih natpisa o navodnom „čudaku“, za sada nije utvrđeno da je muškarac kojeg je policija identifikovala, počinio ni krivično, niti prekršajno djelo.

Priča o muškarcu koji „dijeli bombone“ pokušavajući na taj način da stupi u kontakt sa djecom, prema tvrdnjama direktora škole, krenula je od jednog roditelja.

“Do sada nijedan učenik nije prijavio da je ta osoba pokušala da stupi u kontakt sa njima. Ipak, iz predostrožnosti upozorli smo sve učenike da ne razgovaraju sa nepoznatim osobama i ne uzimaju nikakve ponuđene poklone”, kazao je Maraš.

On je dodao da su djeci saopštili i da ne kontaktiraju sa nepoznatim osobama.

”Ukoliko dođe do toga, pojasnili smo im da to prijave upravi škole i stanici policije u Mahali”, kazao je Maraš.

On je objasnio da je policija nakon zahtjeva uprave škole identifikovala osobu ali kako nije bilo elementa krivične ili prekršajne odgovornosti u njegovom ponašanju nije privođen.

”Za vrlo kratko vrijeme na društvenim mrežama i na druge načine pronijele su se razne priče, većinom neutemeljene koje su stvorile dodatnu bojazan među roditeljima i djecom. Škola je na oprezu i ništa nećemo prepustiti slučaju, a svi roditelji i učenici imaju slobodu da me u svakom trenutku kontaktiraju”, kazao je Maraš.

U dvorištu ove škole i juče je prema tvrdnjama direktora, bila patrola policije, i tako će i biti u narednom periodu kako bi se situacija pratila.

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

  1. Zašto se dozvoljava da u dvorišta škola ulazi svako? To mora da se kontroliše. Ogradite škole i uloga domara neka već jednom bude verifikovana, ili nekog radnika koji bi obezbjedjivao bezbjednost nam djece.. Kamere postavite svuda. Nijesu to baš neki izdaci. I eto odmah rješenja.

Leave a Reply