Otac negirao krivicu za obljubu ćerke, kaže da ga je prijavila jer nije podržavao njenu vezu

V. Đ. (44) iz Srbije, kojeg terete da je seksualno uznemiravao svoju maloljetnu kćerku (17) juče je nakon saslušanja u Osnovnom tužilaštvu zadržan 72 sata, a negirao je navode iz krivične prijave tvrdeći da ga je kćerka prijavila jer nije podržavao njenu emotivnu vezu.

Njemu se prijavom na teret stavlja da je počinio krivično djelo nedozvoljene polne radnje.

Iz policije su ranije saopštili da je riječ o seksualnom uznemiravanju, i da su istražitelji posumnjali nakon izjave koju je djevojčica dala nakon što je pobjegla od kuće.

”V. Đ. je 29. januara prijavio da je njegova maloljetna kćerka nestala iz kuće 22. januara i da ima saznanja da se nalazi u Podgorici u kući kod osobe čije ime je naveo. Nakon što je pronađena, djevojčica je dovedena u službene prostorije policije gdje je u prisustvu radnice Centra za socijalni rad dala izjavu. Kazala je zašto je napustila porodičnu kuću”, navode iz policije za Pobjedu.

Djevojčica je ispričala da je napustila kuću jer je „otac krajem 2016. u njihovoj porodičnoj kući dodirivao rukama po tijelu“.

O hapšenju su obavijestili i dežurnog radnika Centra za socijalni rad Podgorica, kako bi se pobrinuli za smještaj i rješavanje pitanja starateljstva nad drugom maloljetnom kćerkom.

Advokat Ranko Radonjić, koji zastupa V. Đ. po službenoj dužnosti kazao je za Pobjedu da zbog delikatnosti samog slučaja ne može iznositi detalje, te i da mediji treba da poštuju presumpciju nevinosti.

”On je prilikom saslušanja kod tužioca negirao djelo i između ostalog naveo je da je prijavljen jer nije podržavao emotivnu vezu u koju je od nedavno stupila njegova maloljetna kćerka, zbog čega je i bježala od kuće više puta. Nadam se da će zbog svega toga, mediji i javnost poštovati pretpostavku nevinosti i izvještavati sa posebnom opreznošću”, kazao je Radonjić.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply