Pobjegla, pa prijavila da je otac dodirivao po tijelu?

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica uhapsili su V.Đ. (44) iz Republike Srbije, nastanjenog u Podgorici, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljene polne radnje na štetu svoje maloljetne ćerke, stare 17 godina.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, službenici CB Podgorica su do sumnje da je počinjeno ovo krivično djelo došli kada je, 29. januara 2018. godine, u službene prostorije došao V.Đ. i prijavio da se njegova maloljetna ćerka udaljila iz porodične kuće 22. januara, a da on ima saznanja da se nalazi u kući u Podgorici kod lica čije ime je naveo.

“Preduzimajući mjere i radnje u cilju rasvijetljavanja ovog slučaja, službenici CB Podgorica su u kući tog lica pronašli njegovu ćerku koja je dovedena u službene prostorije policije gdje je u prisustvu radnice Centra za socijalni rad dala izjavu. Ona je tom prilikom navela razloge zbog kojih je napustila porodičnu kuću. Jedan od razloga je to što ju je otac V.Đ. krajem 2016. godine u njihovoj porodičnoj kući dodirivao rukama po tijelu. Shodno prikupljenim saznanjima službenici Stanice za suzbijanje krvnih i seksualnih delikata i nasilja u porodici CB Podgorica su o događaju obavijestili  državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio sa se V.Đ. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljene polne radnje”, navodi se u saopštenju.

Policija je o hapšenju V.Đ. obavijestila dežurnog radnika Centra za socijalni rad Podgorica, kako bi se pobrinuli za smještaj i rješavanje pitanja starateljstva nad drugom maloljetnom kćerkom V.Đ, starom 13 godina, nad kojom je on takođe imao starateljstvo.

Službenici CB Podgorica su provjerili, u saradnji sa Centrom za socijalni rad, i utvrdili da ne postoje indicije koje bi navele na sumnju da je V.Đ. počinio bilo koje krivično djelo na štetu druge kćerke stare 13 godina.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply