Koristiće stavove roditelja za unapređenje sistema obrazovanja

Ministarstvo prosvjete najavilo je da će stavove roditelja iz online upitnika koji je sprovelo Udruženje Roditelji, u jednom dijelu, koristiti za dalje korake u unapređenju sistema obrazovanja.

Anketu, kako navode, vide kao izuzetno koristan input u daljem radu.

“Činjenica je da se anketa bavila nekim od pitanja koja su od važnosti za obrazovanje, poput načina organizacije nastave fizičkog vaspitanja, izadavanja sala, kvaliteta rada sa djecom, ali i organizacije produženog boravka i vršnjačkog nasilja. Vrlo je koristan i onaj dio ankete za koji cijenimo da ne odgovara u potpunosti onome što su podaci Ministarstva, jer ukazuje na koliziju između stanja na terenu i percepcije dijela roditelja”, saopšteno je iz Minstarstva prosvjete.  “Mišljenje svakog roditelja uzimamo vrlo ozbiljno, i tako će biti i u budućnosti”.

Udruženje Roditelji, podstaknuto raspravama o osnovnom obrazovanju i kometarima roditelja posebno nakon početka školske 2017/2018. godine, odlučilo je da sastavi uputnik o temama koje u ovom trenutku smatra važnim iz ove oblasti I da provjeri stavove roditelja.

Roditelji nezavodovoljni sadašnjim sistemom osnovnog obrazovanja

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

  1. Neka samo nastave da koriste stavove “sefova” skola(aka direktora) koji trpaju sve djecije u svoje dzepove ionako je to smisao blagostanja (u aka drzavi).Sto bi ko koristio stavove roditelja kad ih i onako koriste samo za licno bogacenje. Skole i vrtice su pretvorili u privatni biznis.

  2. Pitam se, kada su oni ikada ikoga od roditrelja za bilo sta pitali???? Samo prazna prica, a prosto nemam rijeci za one koji vjeruju ljudima iz Ministarstva! Napravili su konfuziju u glavi i profesorima i uciteljima, a tek djeci sa nebuloznom reformom. Uzas!

Leave a Reply