Još jedna nova radionica – pozorišni kutak za djecu

U Razvojnom centru udruženja Roditelji za narednu sedmicu pripremili smo novu radionicu,  u toku koje će drugari kroz spontane glumačke improvizacije razvijati maštu. Osim toga, najavljujemo  i radionice za rani razvoj, a za starije drugare različite kreativne igre u cilju podizanja samopouzdanja i intelektualnih sposobnosti.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Biblioteke igračaka i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na email [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U ponedeljak, 22. januara biće održane razvojne radionice pod nazivom Razigravanje, koje su namijenjene djeci jaslenog uzrasta. Za njih smo pripremili dva termina, u trajanju po 30 minuta. U 18 sati je radionica namijenjena djeci uzrasta od 1 do 2 godine, dok je termin u 19 sati rezervisan za djecu uzrasta od 2 do 3 godine.

Radionica je osmišljena da roditeljima pruži uvid u osnove socijalnog, emocionalnog, saznajnog, jezičkog i fizičkog razvoja djeteta. Učesnici će imati prilike da postave pitanja povodom nedoumica sa kojima se susreću kao roditelji, kao i da razmjene iskustva sa drugim učesnicima.Kroz praktične primjere, roditelji će moći da se dodatno upoznaju sa razvojem svog djeteta u stimulativnoj sredini, kao i upustva kako kod kuće mogu raditi sa djetetom, u cilju njegovog  što boljeg razvoja.

Na ovim radionicama posebna pažnja će biti posvećena razvoju motoričke spretnosti djeteta i motoričkih vještina koje odgovaraju tom uzrastu. Mališani će, kroz igru, učiti o prostornim odnosima, shvatati suprotne pojmove i razvijati svoje saznajne potencijale.

Radionicu vodi psiholog Miloš Bulatović, a broj mjesta je ograničen na 5. Prisustvo roditelja je obavezno.

 

U utorak, 23.januara u 19 sati nastavljamo sa radionicama Suan Pan mentalna aritmetika koju  organizujemo u saradnji sa obrazovnim centrom Baltazar, koji  ima licencu za sprovođenje programa.

Mentalna aritmetika je razvojni program koji se sastoji od aritmetičkih kalkulacija gdje se koristi samo ljudski mozak, bez pomoći kalkulatora, kompjutera, papira ili olovke. Metodika rada prilagođena je uzrastu djeteta, a prate je razne kreativne igre i druge stimulativne aktivnosti u cilju bolje socijalizacije, podizanje samopuzdanja učenika i prijatnijeg doživljaja u procesu učenja. Radionica je namijenjena uzrastu od 7 do 14 godina koju vodi Bojana Gardašević, a broj mjesta je ograničen na 10.

U petak, 26. januara u 19 sati pripremili smo novu kreativnu radionicu pod nazivom Lutka, lutak, pozorišni Kutak, a vodi je vaspitačica Vesna Nikolić.

Radionica će biti realizovana kroz 4 etape: uvodni dio-igra opuštanja, akciona priča, pravljenje lutki, a zatim će mališani imati priliku da igraju  uloge i oprobaju svoje glumačke sposobnosti. Cilj radionice je da djeca kroz spontane glumačke improvizacije razvijaju maštu i kreativnost u govornom izražavanju ali i da se oslobađaju od strahova i napetosti. Ovakve igre olakšavaju put djeteta kroz socijalizacijski proces tokom prelaza iz perioda igre u period učenja, stoga je i namijenjena djeci uzrasta od 5 do 8 godina. Broj mjesta je ograničen na 10.

Comments

Leave a Reply