Poziv bakama i dekama da rade sa djecom u Razvojnom centru

Udruženje Roditelji počinje sa novim programom u okviru Razvojnog centra u Podgorici, kroz koji će uključiti bake i deke da zajedno sa  volonterima rade sa djecom.

Oni će kroz Družionicu sa bakama i dekama i inicijativu Podsticajno aktivni moći djeci da pomažu u savladavanju školskog gradiva, održavaju različite vrste edukativnih i kreativnih radionica i ostalih sličnih sadržaja.

Pozivamo sve zainteresovane da se druže i rade sa djecom u Razvojnom centru, a imaju 60 i više godina, da nam se jave na broj telefona 020 22 10 00 ili na putem maila [email protected]. Poziv će stalno biti otvoren.

“Vaše iskustvo, znanje i vještine može biti značajno za rast i razvoj djece, a zajednička druženja mogu pomoći da se prebrodi generacijski jaz”, poručuje Katarina Čarapić iz Udruženja Roditelji.

Ova inicijativa je dio projekta Bake i deke, za aktivan razvoj koji realizujemo uz podršku Crvenog Krsta Crne Gore uz finansijsku podršku Evropske unije, a ima za cilj uključivanje starih u razvojno-edukativne aktivnosti Razvojnog centra u cilju većeg socijalnog uključivanja starih i aktivnog učešća u životu zajednice.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. Ne pada mi napamet…i previse sam morala uciti sa svojom djecom i vjrovala da ce se u sistemu nesto promijeniti da djeca sve zavrse u skoli a kuci da se odmaraju, igraju i druze sa roditeljima…da se ne placaju casovi…..zovite samo igre radi….pozdrav…

  2. Dobro je da stari imaju društvno dragih najmlađih potomaka, ali imam, možda pogrešan utisak da sa odrastanjem djeca, pa adolescenti, pa omladina.., nemaju odnos prema starima kakav starima treba i kakav zaslužuju. Volim portal RODITELJI.ME i ovo mi je prilika da kažem da i djecu treba naučiti da pomažu starima, da ih barem poštuju…! (Nije po prvi put da ovo u tekstovima spominjem.)

Leave a Reply