U posljednjoj sedmici raspusta 5 radionica

U Razvojnom centru udruženja Roditelji naredne sedmice, pred početak drugog školskog polugodišta, biće radno i veselo. Djeca predškolskog uzrasta imaće priliku da prisustvuju muzičkim igrarijama dok će malo stariji drugariji razvijati govorno jezičke funkcije, vježbati pažnju koncentraciju, sposobnost  razmišljanja i povezivanja kroz igru. Osim toga biće organizovane i radionice za rani razvoj.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Biblioteke igračaka i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na email [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U ponedeljak, 15. januara biće održane razvojne radionice pod nazivom Razigravanje, koje su namijenjene djeci jaslenog uzrasta. Za njih smo pripremili dva termina, u trajanju po 30 minuta. U 18 sati je radionica namijenjena djeci uzrasta od 1 do 2 godine, dok je termin u 19 sati rezervisan za djecu uzrasta od 2 do 3 godine.

Na ovim radionicama posebna pažnja će biti posvećena razvoju motoričke spretnosti djeteta i motoričkih vještina koje odgovaraju tom uzrastu. Mališani će, kroz igru, rješavati probleme, učiti o prostornim odnosima, shvatati suprotne pojmove i razvijati svoje saznajne potencijale. Osim toga, razvijaće sposobnost izvođenja elementarnih pokreta kao i onih složenijih. Zapravo, ovim aktivnostima dodiruju se i neki drugi elementi i aspekti razvoja djeteta. Djeca će imati priliku da rade u grupama, uče pravila i čekaju red.

Cilj ovih radionica je da se pruži stimulativno okruženje za odrastanje djeteta a roditelji će imati priliku da dobiju konkretne savjete i uputstva kako kod kuće mogu raditi sa djetetom, u cilju njegovog što boljeg razvoja.

Radionicu vodi  defektološkinja Ivana Popović, a broj mjesta je ograničen na 5. Prisustvo roditelja je obavezno.

U utorak, 16. januara u 19 sati počinje radionica pod nazivom Pripremimo se za čitanje i pisanje koju organizujemo u saradnji sa Logopedskim centrom Higia logos.

Cilj radionice je da pospješi razvoj funkcija i sposobnosti neophodnih za usvajanje vještina početnog čitanja, pisanja i računanja (pojma broja, količine i brojčanog niza). Tokom radionice djeca razvijaju govorno-jezičke, slušne i psihomotorne funkcije, koji su neophodni prediktori za uspješno učenje. Time se preveniraju specifične smetnje u učenju. Biće organizovane vježbe za razvoj ukupne psihomotorne organizovanosti, organizovanosti pažnje, vizuomotorne kontrole. Radionicu će voditi logopedi Glorija Vasiljević i Sanja Čanić, a namijenjena je uzrastu od 5 do 7 godina. Broj mjesta je ograničen na 15.

U srijedu, 17. janura sa početkom u 19 sati uslijediće radionica pod nazivom Muzičke igrarije, koja je namijenjena djeci predškolskog uzrasta.

Na radionici će djeca, kroz kratke i zanimljive didaktičke igre, pjesme i pokrete razvijati svoje vještine ali i da se zabave družeći se sa svojim vršnjacima. Osim toga, uz pomoć dirigentice dječijeg hora “Zvjezdice” Ane Klepić, upoznaće se sa nekim muzičkim pojmovima, melodijskim i ritmičkim figurama. Radionca je namijenjena djeci uzrasta od 3 do 5 godina. Broj mjesta je ograničen na 15.

U četvrtak 18. januara u 19 sati nastavljamo sa NTC Radinicama koje organizujemo u saradnji sa PU Pinokio Artić   i NTC centrima Crne Gore – NTC centar Budva Vini Pu, NTC centar Kotor Osmjeh, NTC centar Bar Svetionik, koji imaju licencu za sprovođenje programa.

Radionice su osmislili autori NTC sistema učenja, Ranko Rajović i Uroš Petrović s ciljem podizanje nivoa intelektualnih sposobnosti, sprječavanje poremećaja pažnje i koncentracije u školskom periodu, razvijanja brzine razmišljanja, povezivanja i zaključivanja kroz igru sa djecom. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 6 do 9 godina, a vodi je vaspitačica Nataša Kalezić. Broj mjesta je ograničen na 15.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply