Radionice posvećene razvijanju kreativnosti i motorike

U Razvojnom centru udruženja Roditelji nakon kraće pauze zbog praznika nastavljamo sa organizacijom  besplatnih radionica, pa će djeca predškolskog i ranog školskog uzrasta imati priliku da uče kroz igru ,razvijaju motoriku i kreativnost.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Biblioteke igračaka i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na email [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U utorak, 9.januara u 19 sati počinje  kreativna radionica pod nazivom  Male ruke, Velika djela, koja je namijenjena djeci uzrasta od 4 do 8 godina.

Znamo koliko je bitno uposliti prstiće mališana za njihov uspješan razvoj. To možemo uraditi na različite načine, u pravljenju ukrasa ili igračaka od papira, kartona, tkanine i drugih materijala prisutnih u kuci. Na taj način  razvijamo preciznost, vježbamo koncentaciju, finu motoriku prstiju i učimo se strpljenju. Radioničarke Tanja Ćirović i Katarina Čarapić  pomagaće drugarima da kroz pravljenje kreativnih djela nauče nove vještine prilagođene njihovom uzrastu. Broj mjesta je ograničen na 15.

U četvrtak, 11. januara, od 19 sati biće održana radionica pod nazivom  Učimo kroz igru koja je namijenjena djeci predškolskog uzrasta.

Radionica ima za cilj da obezbijedi stimulativno okruženje i igre koje će djeci pomoći u razvoju njihove memorije, pažnje, koncentracije kao i vještina socijalizacije i timskog rada. Radionicu vodi psihološkinja Milica Kruščić, a teme koje se obrađuju kroz igru biće vizuelna pažnja, pamćenje, serijacija, klasifikacija, fina motorika, socijalizacija. Mogućnost prijavljivanja imaju djeca od 3 do 6 godina a broj mjesta je ograničen na 15.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply