Policija traga za čovjekom koji prati djevojčice, još dvije prijavile uznemiravanje

Stariji čovjek, posljednjih nekoliko dana, na više lokacija u Podgorici, prilazio je maloljetnim djevojčicama, učenicama osnovnih škola i tom prilikom ih uznemiravao, govorio razne vulgarnosti i nudio razne usluge. Slična situacija dogodila se i u dijelu iza školskog dvorišta, u uličici koja gleda na zgradu Simpa, gdje je nepoznati muškarac iz malog bijelog auta pratio i pokušavao da uspostavi kontakt sa dvije djevojčice.

Iz policije je saopšteno da imaju posljednjih dana prijava zbog toga i da pokušavaju da utvrde identitet čovjeka, koji uznemirava djecu. Iz policije im je rečeno da će pokušati na osnovu video-nadzora da utvrde identitet napasnika i da ga uhvate što prije.

Djevojčice je, kako su naveli roditelji, muškarac presretao u blizini osnovnih škola „Radojica Perović” i “Maksim Gorki”, kod ambasade Hrvatske, i u centru u grada u Ulici Novaka Miloševa.

Roditelji dvije učenice šestog razreda Osnovne škole “Maksim Gorki prijavili su školi daje njihove kćerke uznemiravao nepoznati muškarac i pokušavao na sve načine da uspostavi kontakt s njima. To je Pobjedi potvrdila direktorica Snežana Irić i navela da su one juče razgovarale sa školskim pedagogom.

Pitao ih je u kom su razredu i navodno kazao da će im on ispričati šta su oni radili u tom uzrastu, koristeći pri tome vulgarne izraze.

One su, odbijajući bilo kakav razgovor sa njim, iskoristile prvu priliku kada su ugledale prolaznika, potrčale mu u susret i ušle u kombi kojim se inače vraćaju kući.

Nakon što je škola juče obaviještena o ovom slučaju nakon razgovora djevojčica sa školskim pedagogom, uprava je kontaktirala policiju i dogovorila da u blizini školskog dvorišta bude patrola.

Takođe, kako je kazala Irić, u toku jučerašnjeg dana profesori su razgovarali sa učenicima i upozorili ih da ne razgovaraju sa nepoznatim osobama i odmah prijave bilo koji vid uznemiravanja.

Iz škole su kazali da je jedan od roditelja ove dvije djevojčice slučaj prijavio Upravi policije.

Dan ranije, muškarac na čijem utvrđivanju identiteta policija radi, presreo je djevojčicu četvrtog razreda Osnovne škole “Radojica Perović”.

Na isti način se ophodio kao i sa djevojčicama iz Škole “Maksim Gorki. Pokušao je da kontaktira s njom i kada ona to nije odobravala, neprikladno joj se obraćao. Uznemiravao je i i obraćao joj se vulgarno na putu od zgrade hrvatske ambasade do Naj marketa.

Roditelji su upozorili druge da porazgovaraju sa djecom i da im sugerišu da obrate pažnju i ne pričaju sa nepoznatima, a da ako primijete nešto sumnjivo da odmah prijave.

Roditelji su kazali da im je rečeno da će policija pojačati patrole u blizini škole „Radojica Perović”.

Izvor: CDM/Vijesti

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply