Prijavite se za besplatan program roditeljstva

Udruženje Roditelji poziva roditelje djece uzrasta od 2 do 9 godina da se priključe besplatnom dvanaestonedjeljnom programu roditeljstva koji pokrećemo krajem januara u Podgorici.

„Ukoliko imate poteškoća u odnosu sa djetetom, ne znate kako reagujete, smatrate da ste previše popustljivi ili previše strogi, ne znate kako da postavite granice… ovo je program za vas“, poručuje Darija Petović Bambur, psihoterapeutkinja koja će voditi program.

Program se realizuje u maloj grupi, a svaki od roditelja na početku odabira jedan konkretan cilj u odnosu sa djetetom na kojem želi da radi u toku trajanja programa. Na takav način roditelj na konkretnom primjeru vježba nove vještine, koje kasnije može primijeniti na sve ostale poteškoće u vaspitanju. Osim toga, rješavajući jedan konkretan problem, roditelj mijenja cjelokupan odnos sa djetetom.

Prijave sa kontakt podacima, imenom, prezimenom i uzrastom djeteta se šalju na email adresu [email protected] ili broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice portala Roditelji.

Program je koncipiran tako da iz sedmice u sedmicu roditelji usvajaju po jedan princip u vaspitanju, počevši od izgradnje odnosa sa djetetom, pa sve do postavljanja granica.

Na radionicama će roditelji u grupi raditi na konkretnim situacijama, koje im je onda samim tim lakše da izvedu kasnije kod kuće, sa djecom.

„Dobijaće konkretne zadatke koje treba da vježbaju sa djetetom kod kuće, ali to nisu aktivnosti koje iziskuju izdvajanje dodatnog vremena, već se odnose na situacije koje se već događaju i sastavni su dio svakodnevice“, pojašnjava Petović Bambur.

Da bi program imao efekta, od velikog je značaja redovno prisustvo tokom 12 sedmica, međutim, ukoliko se desi da polaznik preskoči neki susret, voditelji programa se potrude da to sa polaznikom nadoknade individualno.

Susreti će biti organizovani jednom sedmično u trajanju od 2 sata, od 26. januara 2018. godine. Osim toga, povremeno će se praktikovati i telefonsko savjetovanje, naročito ukoliko se roditelj suočava sa dodatnim poteškoćama ili ima nedoumica u vezi sa načinom na koji izvodi zadatke.

Leave a Reply