Roditelji djece iz odjeljenja V1 traže prekid hajke na učiteljicu

Roditelji djece iz odjeljenja V1, Osnovne Škole “Stefan M. Ljubiša” uz Budve apelovali su danas da se zaustavi hajka na učiteljicu njihove djece i saopštili da se nadaju da neće biti prinuđeni da pribjegnu radikalnijim mjerama u vidu izostanka djece sa nastave, ukoliko škola na nepristrasan način ne dođe do prave istine.

Oni pojašnjavaju da kao povrijeđeni roditelji, osjećaju odgovornost i obavezu da reaguju, i tvrde da su navedene neistine objavljene u portalu pod naslovom “Učiteljica prijetila da ce odrobijati učenicu”. Smatraju da su prava njihove djece povrijeđena, kao i da su već dugo ugrožena pravo ličnosti, ugleda i dostojanstva učiteljice.

“Jasno je da je ovo kulminacija, sad vec afere Škola u prirodi koja se odigrala na Žabljaku u junu ove godine, gdje je navedena S. P. spasila ugrožene živote djece svih odjeljenja IV razreda, zbog nemarnosti ostalih učiteljica i umjesto zahvalnosti, postala predmet ogovaranja I izmišljotina pojedinaca. Ove neistine potiču upravo od njih, pri čemu novinar nije provjerio istinitost”, navodi se u reagovanju. “Izjave jedne od učiteljica M. J., lokalnog planinarskog vodiča M. A.  i doktorke M. M. prisutnih na ekskurziji idu u prilog S. P. i istini kojoj uprava škole, nažalost, nije posvetila dovoljno pažnje”.

Roditelji dodaju da je žalosno da se prosvjetni radnik sa 33 godine radnog staža, koji iza sebe ima na stotine zadovoljnih učenika i roditelja stavlja u kontekst prijetnji koje ni u jednom trenutku nisu izrečene, za šta postoje dokazi u vidu izjava u upravi skole.

“Nakon našeg petogodisnjeg iskustva sa učiteljicom S.P. smatramo da treba da bude nagrađena za svoj veliki trud i rad koji zbog kojeg nam djeca nasmijana svakodnevno dolaze kućama, a ne kažnjena”, pišu roditelji djece iz odjeljenja V1.

Vijesti su objavile da su roditelji desetogodišnje učenice Osnovne škole “Stefan Mitrov Ljubiša” iz Budve prijavili policiji da je učiteljica te škole njihovoj kćerki prijetila da će je prebiti i odrobijati. Incident se, kako navode, dogodio prošlog ponedjeljka, kada je učiteljica S.P. navodno uletjela u razred kom ne predaje i pitala “ko je ta učenica koja ju je sa drugaricom navodno ogovarala”.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply