Naredne sedmice čak 5 radionica

U  Razvojnom centru udruženja Roditelji  naredne sedmice  biće radno i veselo. Osim razvojnih radionica namijenjenih najmlađima, pripremili smo još tri  novogodišnje radionice. Djeca osnovnoškolskog uzrasta praviće 3D čestitke i ukrašavati bombice dekupaž tehnikom. Mlađi drugari i roditelji će uživati u dekorisanju novogodišnjih medenjaka.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Biblioteke igračaka i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na email [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U ponedeljak, 18. decembra biće održane razvojne radionice pod nazivom Razigravanje, koje su namijenjene djeci jaslenog uzrasta. Za njih smo pripremili dva termina, u trajanju po 30 minuta. U 18 sati I 30 minuta je radionica namijenjena djeci uzrasta od 1 do 2 godine, dok je termin u 19 sati i 15 minuta rezervisan za djecu uzrasta od 2 do 3 godine.

Na ovim radionicama posebna pažnja biće posvećena razvoju motoričke spretnosti djeteta i motoričkih vještina koje odgovaraju tom uzrastu. Mališani će, kroz igru, rješavati probleme, učiti o prostornim odnosima, shvatati suprotne pojmove i razvijati svoje saznajne potencijale. Osim toga, kroz zanimljive igre, razvijaće sposobnost izvođenja elementarnih pokreta kao i onih složenijih. Zapravo, ovim aktivnostima dodiruju se i neki drugi elementi i aspekti razvoja djeteta. Djeca će imati priliku da rade u grupama, uče pravila i čekaju red.

Cilj ovih radionica je da se pruži stimulativno okruženje za odrastanje djeteta, a roditelji će imati priliku da dobiju konkretne savjete i uputstva kako kod kuće mogu raditi sa djetetom, u cilju njegovog što boljeg razvoja.

Radionicu vodi psiholog Milica Kruščić, a broj mjesta je ograničen na 5. Prisustvo roditelja je obavezno.

U utorak, 19. decembra, sa početkom u 19 sati organizovaćemo kreativnu radionicu pod nazivom 3D čestitke, koja je namijenjena djeci uzrasta od 7 do 12 godina.

Praznici i rođendani su idealne prilike da dozvolimo djeci, da izradom personalizovanih čestitki, sitnih i krupnih ukrasa od različitih materijala doprinesu kreiranju atmosfere u svojim domovima. Izradom 3D  čestitki, kod djece razvijamo kreativnost, osjećaj da čestitanje ne treba biti nešto što se podrazumijeva već prilika da osobama koje vole i do kojih im je stalo  pokažu zahvalnost i učine ih posebnim. Na radionici će djeca imati priliku da kombinacijom raznih materijala kreiraju svoje priče i pošalju poruke  kakve žele. Radionicu će voditi dekoraterka Kristina Kestner. Broj mjesta je ograničen na 15.

U srijedu 20. decembra u 19 sati počinje nova radionica pod nazivom Ko vjeruje u Bajku, taj Bajku i stvara, koju smo realizovali u saradnji sa Slatkim ateljeom Julija.

Medenjak je zdrav, tradicionalan kolač, kvalitetnog sastojka i prvoklasnog ukusa, koji se pravi uz pomoć mašte i ljubavi. Nekada je medenjak bio sastavni dio okićene jelke, gdje je cijela porodica uživala u iscrtavanju istog. Inspirisani maštom, stvarali su medenjake sa dušom koji danas bude nostalgiju za djetinjstvom.

U toku radionice djeca će osjetiti taj divan ukus i miris domaćeg medenjake, a od Helene Radanović iz Slatkog Ateljea Julija saznaće kako se prave i ukrašavaju medenjaci. Cilj je da raznim kreacijama domaćih medenjaka, koji su pripremili u Slatkom atelje, naše mališane inspirišemo kako bi mogli i sami kod kuće da razvijaju svoju kreativnost. Radionica je namijenjena  roditeljima i djeci uzrasta od 4 do 8 godina.  Broj mjesta je ograničeno na 20.

Četvrtak, 21. decembra od 19 sati rezervisan je za kreativnu radionicu za djecu osnovnoškolskog uzrasta pod nazivom Ukrasne bombice.

Na ovoj radionici djeca će ukrašavati bombice dekupaž tehnikom. Na radionici će uz instrukcije Jovane Radulović, detaljno upoznati dekupaž tehniku, ukrasiti novogodišnje bombice koristeći dekupaž tehniku i razvijati maštu. Cilj radionice je usvajanje novog znanja i vještina, razvijanje kreativnosti i fine motorike šake i prstiju, kao i priprema za novogodišne praznike. Mogućnost prijavljivanja imaju djeca od 7 do 12 godina. Broj mjesta je ograničen na 15.

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply