Još nema odgovora ministra o izboru v.d. direktora OŠ “Marko Miljanov” Bijelo Polje

Ministar provjete Damir Šehović postavio je učiteljicu Jasminu Kasumović za v.d direktora bjelopoljske OŠ “Marko Miljanov” , u vezi sa čim je nezadovoljstvo iskazalo 53 nastavnika tvrdeći da nema odgovarajuće “preference”.

U inicijativi 53 nastavnika,  navodi se da su ogorčeni što je juče za v.d direktora postavljena učiteljica seoske škole Mladost u Kanjama Jasmina Kasumović, koja “izuzev političke pripadnost stranci kojoj pripada i ministar Šehović (Socijaldemokrate) nema odgovarajuće preference” za vođenje škole.

Nastavnici ističu da Kasumović ima samo pet godina radnog staža, od čega je dvije i po godine provela na trudničkom bolovanju, i da dolazi iz škole koja nema učenika koliko OŠ “Marko Miljanov” ima zaposlenih.

Nastavnici su zatražili od Šehovića da za v.d. direktora imenuje radnika te ustanove do okončanja konkursa.

Ministar prosvjete Damir Šehović odbio je da odgovori da li ga je to što je Jasmina Kasumović njegova partijska koleginica opredijelilo da je postavi za v.d. direktorku bjelopoljske OŠ “Marko Miljanov”.

Iz Šehovićevog resora od četvrtka nijesu Vijestima odgovorili koje reference ima učiteljica seoske OŠ Mladost, da bi rukovodila mnogo većom ustanovom, te da li su istiniti navodi dijela kolektiva OŠ “Marko Miljanov” da Kasumović ima tek pet godina staža, od kojih je polovinu provela na bolovanju.

Iz Ministarstva nijesu odgovorili ni da li je raspisan konkurs za direktora OŠ “Marko Miljkanov”, i koliko je ustanova dobilo nove direktore od početka godine i ko su oni.

OŠ “Marko Miljanov” do prije nekoliko dana bila je bez v.d. direktora, nakon što je bivši direktor Nebojša Rakočević 1. novembra otišao na drugo radno mjesto.

Nastavnici ističu da nemaju ništa protiv mlade učiteljice, ali da je neshvatljivo da od 76 zaposlenih niko ne zadovoljava kriterijume da bude v.d. direktor škole koju pohađa 930 učenika.

Ističu da su očekivali da će biti imenovan neko od zaposlenih koji su skoro cijeli radni vijek proveli u toj obrazovnoj ustanovi.

“Škola ima pomoćnika direktora i koordinatora za nastavu i mi smatramo da su oni po automatizmu mogli da budu izabrani na to mjesto do raspisivanja konkursa”, kazala je jedna nastavnica.

Nastavnici ističu da su ogorčeni jer ih ministar Šehović nije udostojio ni odgovora, iako su, kako tvrde, inicijativu uputili prije desetak dana, nakon što je postalo izvjesno da će Kusumović biti imenovana za v.d. direktoricu.

Leave a Reply