Počela Učionica družionica – učenje, zabava i igra za djecu iz socijalno ugroženih porodica

Udruženje Roditelji pokrenulo je novu aktivnosti u okviru Igračkoteke i Razvojnog centra u Podgorici, čiji je cilj podrška razvoju djece koja dolaze iz socijalno ugroženih porodica.

Vrata Učionice družionice biće otvorena svake subote za djecu od 6 do 14 godina kojima je potrebna podrška u rastu i razvoju.

Uz pomoć volontera djeca će vježbati gradivo iz škole s kojim imaju poteškoće, raditi domaće zadatke, učestvovati u raznim kreativnim i edukativnim radionicama, igrati se i družiti.

“Radujemo se druženju i vjerujemo da će planirane aktivnosti pomoći našim drugarima osnovcima u tom, za njih veoma važnom razvojnom periodu. Želimo da ih osnažimo kroz pomoć u obrazovanju i socijalnoj integraciji i pomognemo da ostvare svoj potencijal”, kazala je koordinatorka Grupe, Biljana Popović.

Ovaj projekat realizuje se uz pomoć privatnog sektora, a za sada je finansiranje obezbijedila kompanija Next auto.

Svi koji žele da podrže relizaciju projekta radeći sa djecom, pripremajući hranu i poslastice, osvježenja, organizujući izlet za djecu ili na neke druge načine, mogu da se jave udruženju Roditelji putem maila [email protected] ili na broj telefona +382 20 22 10 00.

Na evidenciji udruženja Roditelji je sada oko 150 socijalno ugroženih porodica, sa oko 300 djece, kojima udruženje pomaže na različite načine, kako u obezbjeđivanju garderobe, obuće, školskog pribora i udžbenika, tako i u obrazovanju i socijalnom prilagođavanju.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply