Naredne sedmice logoradionica i radionica o pelikanima

Razvojni centar udruženja Roditelji u Podgorici pripremio je logopedsku radionicu za predškolarce za narednu sedmicu, a za školarce edukativnu radionicu o pelikanima Skadarskog jezera.

Zbog velikog interesovanja za radionice za najmlađe Razigravanje i želje da izađemo u susret roditeljima koji su više puta pokušavali da prijave djecu, ali zbog ograničenog broja mjesta to nijesu uspjeli, za ove radionice neće neko vrijeme biti standardnog prijavljivanja. Na taj način želimo da što većem broju djece damo priliku da učestvuju u ovim radionicama pa ćemo sa standardnim prijavljivanjem nastaviti kada sva djeca za koju su roditelji do sada slali prijave odrade radionice po jedan put.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Biblioteke igračaka i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na email [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.


U utorak, 21. novembra u 19 sati  biće održana edukativna radionica pod nazivom Pelikani Skadarskog jezera koju realizujemo u saradnji sa Centrom za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore.

Na ovoj radionici djeca će imati prilike da nauče nesto više o Skadarskom jezeru koje predstavlja jedno od najbogatijih staništa ptica u Evropi. Posebno će biti riječi o životu veličanstvenih kudravih pelikana, koji su glavna atrakcija i zaštitni znak Skadarskog jezera. Radionica je namjenjena djeci uzrasta od 6 do 12 godina, a vodiće je biološkinja Anastasija Čarapić. Broj mjesta je ograničen na 20.

U četvrtak, 23. novembra u 19 sati počinje radionica Pripremimo se za čitanje i pisanje koju jednom mjesečno organizujemo u saradnji sa Logopedskim centrom Higia logos.

Cilj radionice je da pospješi razvoj funkcija i sposobnosti neophodnih za usvajanje vještina početnog čitanja, pisanja i računanja (pojma broja, količine i brojčanog niza). Tokom radionice djeca razvijaju govorno-jezičke, slušne i psihomotorne funkcije. Biće organizovane vježbe za razvoj ukupne psihomotorne organizovanosti, organizovanosti pažnje, vizuomotorne kontrole, doživljaja tjelesne cjelovitosti i vremensko-prostorne orijentacije. Biće i logopedske vježbe za razvoj logomotorike, jezičkih funkcija neophodnih za razvoj impresivnog i ekspresivnog govora, grafomotorike, sukcesivnih funkcija. Radionicu vodi logoped Tanja Lukovac, a namijenjena je uzrastu od 3 do 5 godina. Broj mjesta je ograničen na 15.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply