Ponovo incident u gimnaziji u Tuzima

Situacija u gimnaziji 25. maj u Tuzima, čini se, nikako da se smiri. U utorak je spriječena nova tuča,  a taj incident direktorica nije htjela da komentariše.

Zbog nedavne masovne tuče, 12 učenika je isključeno, a više od 20 kažnjeno ukorom. Roditelji isključene djece žalili su se Ministarstvu prosvjete, a jedan je fizički napao profesora sociologije. Uprava škole kategorična da nasilju nema mjesta u toj ustanovi.

Dvanaest isključenih učenika gimnazije u Tuzima zbog žalbi roditelja Ministarstvu nastavili su da pohađaju nastavu do konačne odluke.

“Učenici crnogorskog jezika su danas opet izazvali tuču i uopšte nije trebalo da uđu u školu. Kad su ušli, izazvali su tuču. Srećom nije se završilo velikom tučom, to se odmah zaustavilo”, kaže jedan od učenika.

“Kada je roditelj fizički nasrnuo na našeg profesora, samo nas je učvrstio u odluci koju smo donijeli i koje ćemo se pridržavati. Ovo je bio slučaj gdje se morala podvući crta”, kaže direktorica gimnazije Milijana Dabović.

Direktorica poziva i roditelje i sve odgovorne u društvu da pomognu da se situacija konačno smiri.

“Onda kada se kao što se sada dešava dođe do granice tolerancije preko koje se ne može ići, a da se ne ugroze drugi učenici i sistem u cjelini”, kaže Dabović.

A većini učenika dosta je, kažu, incidenata. Samo žele da im se omogući da uče na miru.

“Da se ove tuče zaustave i da budemo svi zajedno, da se ne bijemo, da budemo ka braća, to je moja poruka za učenike”, kaže gimnazijalac.

Ukoliko se potvrdi odluka nastavničkog vijeća, isključeni učenici po zakonu prekidaju nastavu za ovu školsku godinu, već naredne imaju pravo da nastave školovanje.

Izvor: RTCG

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

  1. Sad c’è ministarstvo doneti odluku da se ucenici vrate. .. i sve iz pocetka. …moralo bi se jednom odreagovati pa kad bi bilo dobrih sankcija da vidite kako bi se dobro ti probisvjeti pteispitali hoce li ponovo izazivati. ..a I roditelje njihove. …zale se…a nasta????sto imaju vaspitanje kao i oni sami…..vecinom sve iz kuce dolazi. …muka mi gde zivim…I da necu da se selim. …tu mi Je dom.. .okruzenje takve vrste je problem….a ne mi….

Leave a Reply