Kako zaštititi djecu u sezoni prehlade i gripa?

Sponzorisana objava

Boravak u zatvorenim prostorima, a naročito u kolektivima kao što su vrtići i škole, pogoduje masovnoj razmjeni virusa, kojima su posebno podložna djeca oslabljenog ili nedovoljno razvijenog imuniteta. Prehlada i gripa su zarazne virusne infekcije disajnih puteva i najčešći su razlog posjete pedijatru. Ove zarazne bolesti znaju se nizati jedna za drugom, naročito u periodu smjene godišnjih doba. Uz male bolesnike često obole i drugi članovi porodice. Iako najčešće prođu bez ozbiljnih posljedica, prehlada i gripa u značajnoj mjeri narušavaju kvalitet života naših mališana i remete svakodnevni životni ritam na koji smo navikli. Djecu ne možemo zaštititi od kontakta sa virusima, ne možemo ih izolovati iz škola i vrtića, ali možemo ojačati njihov odbrambeni sistem. Na taj način ćemo im pružiti najbolju zaštitu, pomoći im da se uspješno bore protiv virusa i omogućiti im da što duže budu zdravi.

Jedan od najstarijih, ali i danas veoma aktuelan način jačanja imuniteta jeste primjena matične mliječi.

“Matična mliječ je izvanredan koncentrat biološki aktivnih sastojaka, neophodnih za pravilno funkcionisanje organizma. Matična mliječ je najvredniji pčelinji proizvod, a kroz istoriju je stekla naziv kraljevska hrana. Savremena medicina priznaje matičnoj mliječi biostimulativna, energizirajuća, tonizirajuća i regenerativna svojstva”, kažu u Bosna lijeku.

Matična mliječ ima visoku nutritivnu i biološku vrijednost, a zbog specifičnog sastava nemoguće ju je industrijski proizvesti. U njenom sastavu sadržani su svi esencijalni elementi neophodni za rast, razvoj i normalno funkcioniranje ljudskog organizma. Hranjive i protektivne vrijednosti matične mliječi poboljšavaju fizičke i pshičke performanse, jačaju odbrambene snage organizma, povećavaju apetit i apsorpciju vitamina i minerala, uz dodatni antimikrobni efekat. Protivbakterijsko i antivirusno djelovanje, te mnoštvo vitamina i minerala u sastavu čine matičnu mliječ idealnim dodatkom prehrani, pa se preporučuje kao mjera prevencije u borbi protiv prehlade i gripe, a posebno se preporučuje djeci sa oslabljenim imunitetom.

Royal KINDER® Jelly je dodatak prehrani na bazi matične mliječi, posebno dizajniran za djecu stariju od 3 godine. Jedna bočica sadrži 500 mg matične mliječi obogaćene prijatnom aromom banane. Royal Kinder® Jelly može se primjenjivati u svako doba godine, a posebno se preporučuje tokom smjene godišnjih doba, prije i tokom epidemije viroza u vrtićima i školama, kod „osjetljive djece“, kao i tokom školske godine kod djece koja, pored školskih, imaju i dodatne vannastavne aktivnosti.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply