Još jedan incident u Gimnaziji 25.maj: Roditelj napao profesora

Roditelj jednog od učenika Gimnazije 25. maj u Tuzima, koji je na osnovu odluke Nastavničkog vijeća nedavno isključen iz škole, u ponedjeljak oko 13 časova u prostorijama škole fizički je napao profesora sociologije L.G.

Kako je Pobjedi potvrđeno iz uprave škole, slučaj je odmah prijavljen policiji. Uslijedila je brza reakcija organa reda, nakon čega je napadač u stanici policije dao izjavu.

“Što se tiče aktuelne situacije, očekivana je tenzija u školi na dan kada se formalizuje odluka o isključenju većeg broja učenika. Škola se prema tome odnosi sa punom odgovornošću. Trenutna situacija u školi je mirna i na zadovoljavajućem nivou”, bio je jedini komentar koji je dala direktorica Miliana Dabović.

Masovna tuča učenika, koja se u Gimnaziji u Tuzima dogodila 17. i 18. oktobra, bila je povod da Nastavničko vijeće isključi 12 učenika, dok su 22 kažnjeni ukorom. Iz uprave su tada precizirali da se u školi neće tolerisati bilo kakvo nepoštovanje principa razumijevanja i tolerancije, te da u ovoj vaspitno-obrazovnoj ustanovi nema mjesta za bilo koji oblik nasilja.

Tada su naveli da je odluka nastavničkog vijeća donijeta uz potpunu podršku Savjeta roditelja, Učeničkog parlamenta i Školskog odbora.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply