Otvorene područne jedinice Umjetničke škole “Vasa Pavić” u Tuzima i Golubovcima

U osnovnim školama “Milan Vukotić” u Golubovcima i “Mahmut Lekić” u Tuzima danas su otvorene područne jedinice Umjetničke škole za muziku i balet “Vasa Pavić“ iz Podgorice.

Direktorica Umjetničke škole za muziku i balet “Vasa Pavić“ Zoja Đurović je iskazala zadovoljstvo zbog proširenja kapaciteta Škole i otvaranja mogućnosti muzičkog obrazovanje za djecu dvije gradske opštine, kojima će znanje iz ove oblasti sada biti dostupnije.

Čestitajući, ona je rekla da je u Tuzima 41 dijete položilo prijemni ispit, dok je u Golubovcima upisano 29 djece, te da će u nastojanju da im časovi budu što kvalitetniji, stariji đaci muzičke škole dolaziti u područne jedinice kako bi novim polaznicima predstavili instrumente. Na taj način, oni će im značajno pomoći u kasnijem odabiru instrumenata na kojima će se usavršavati.

Direktor JU OŠ “Milan Vukotić”, Branko Rašović rekao je da je otvaranjem područnog odjeljenja ostvaren san mnogih generacija ove škole i objasnio da će se nastava odvijati tako što će djeca u pripremnom i prvom razredu učiti da sviraju solfeđo, a u drugom razredu birati instrument.

On je naglasio da će učenici ove škole sada lakše i bezbjednije pohađati nastavu jer neće morati da se udaljavaju od kuće, a ujedno će imati  više vremena za druge aktivnosti.

Direktor JU OŠ “Mahmut Lekić” Nikola Dukaj istakao je da je otvaranje odjeljenja muzičke škole u Tuzima od velikog značaja za djecu ovog kraja jer razvijanje muzičke kulture dodatno jača crnogorsko multietničko društvo.

Izvor: Portal Analitika

Leave a Reply