Čekajući ministarstvo stopiraju do škole

Prevoz učenika iz petnjičkih sela Trpezi i Vrbice do Berana ni danas, dva mjeseca od početka školske godine, nije riješen, iako su nadležni to obećavali. Prevoznici su ranije najavili da će i pored toga što im nijesu odgovarali uslovi iz javnog konkursa prilagoditi svoje linije potrebama učenika.

Firma Simon Voyages je već imala redovnu liniju Savin Bor-Berane koja je terminski prilagođena potrebama učenika tako da je zahvaljujući njoj prevoz učenika iz Petnjice regulisan. Djeca iz ostalih petnjičkih sela nijesu imali te sreće, prenosi Radio Petnjica.

Leon Hodžić iz Trpezi, učenik prvog razreda gimnazije potvrđuje da nema organizovani prevoz do Berana.

“Nemamo prevoz do Berana i to nam predstavlja veliki problem i poteškoću. Nas nekoliko se snalazimo na različite načine. Stopiramo i zaustavljamo nekog od susjeda i poznanika. Nekoliko njih je bilo primorano da nađe smještaj, a ja i par mojih drugova ipak putujemo kako-tako”, rekao je Hodžić.

On je napomenuo i to da je kao razlog za izostanak prevoza na ovoj relaciji, kako su učenici i roditelji u saznanju, mali broj đaka pa je za firmu Simon Vojages koja je godinama unazad prevozila bihorske učenike neisplativo uvođenje te linije.

“Ima nas oko 15. Samo je nas četvoro ove godine upisalo prvi razred, imamo i starije generacije. Mnogo bi nam značilo ako bi se pitanje prevoza riješilo jer ide zimski period i hladnoće”, zaključuje ovaj prvak gimnazije.

Enko Adrović iz Vrbice je maturant gimnazije u razgovoru za portal Radio Petnjica kaže da je pitanje njihovog prevoza aktuelno već dva mjeseca, ali da se nikako ne rješava.

“Nas iz Vrbice je bilo desetak, sada je većina njih primorana da stanuje u Beranama, a ako bi se obezbijedio prevoz većina bi putovala. Nas nekoliko se i dalje snalazimo oko prevoza. Obično stopiramo. Roditelji su već pokušavali da riješe ovaj problem i kao adresu za rješavanje smo dobili Ministarstvo prosvjete. Međutim, mi još uvijek stopiramo”, kaže Adrović.

Direktor firme Simon Voyages, Mehmed Adrović je rekao da je glavni problem i kočnica prevozu bihorskih učenika nezainteresovanost od strane Ministarstva prosvjete za rješavanje tog problema.

“Postojeću redovnu liniju Savin Bor-Berane smo prilagodili tako da je prevoz učenika Petnjice riješen, takođe je riješeno i pitanje prevoza učenika iz Godočelja uz pomoć kombi prevoza koji funkcionise samo za tu svrhu. Glavni problem je nezainteresovanost od strane Ministarstva prosvjete da se pitanje prevoza bihorskih učenika riješi”, rekao je Adrović.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. Sto je to toliko strasno,isla sam jedan period 4 km pjeske ,u skolu…Pa bi ja i drugari ponijeli loptu,i usput vracajuci se iz skole igrali lopte,ili bi u miru pjesačeći razmjenjivali mišljenja o zadatim domaćim zadatcima. Dragi roditelji,djeca koja provode vise od jednog sata koracajuci ,razvijaju bolju motoriku,i s’ godinama u razvoju jacaju te motoricke sposobnosti…

Leave a Reply