Isključeno 12 učenika, 22 dobilo ukor

Povodom incidenata koji su se dogodili Gimnaziji „25. maj“ u Tuzima, Nastavničko vijeće je na sjednici održanoj u utorak donijelo odluku da se za 12 učenika primijeni vaspitna mjera isključenje, a da 22 učenika dobiju vaspitnu mjeru ukor.

”Moram da naznačim da je sve urađeno u skladu sa propisima vodeći računa o interesima svih učenika i zaposlenih u ovoj obrazovno-vaspitnoj ustanovi. Učenici koji su svojim neprimjerenim i nedoličnim ponašanjem, a koje se u školi neće tolerisati, pokazali nezrelost, bahatost i nedostatak osnovne kulture za buduće akademske građane i koji treba da postanu nosioci društvenog razvoja i primjer budućim generacijama, snosiće odgovarajuće posljedice”, navodi se u saopštenju direktorice Miliane Dabović.

Kako se dodaje, uprava Gimnazije i zaposleni će preduzeti sve da se ovakvi pojedinačni slučajevi ne dešavaju, a učenici moraju biti svjesni da su razumijevanje, tolerancija i poštovanje, principi koji se u školi njeguju i da se na njima grade međuljudski odnosi,te da se neće tolerisati bilo kakvo njihovo nepoštovanje.

”Pri donošenju ove odluke imali smo potpunu podršku Savjeta roditelja, Učeničkog parlamenta i Školskog odbora. Takođe je formirana i Disciplinska komisija vezana za analitičko preispitivanje narušavanja disciplinskih  odgovornosti definisanih zakonom o radu i statutom JU Gimnazije „25. maj“ .Moram naglasiti da se u Gimnaziji preventivno radi na suzbijanju svakog vida nasilja i da su, pored prosvjetnih radnika i učenika, u to uključeni i roditelji koji su veoma značajan faktor u odrastanju i formiranju ličnosti svakog pojedinca, te da od njih u velikoj mjeri zavisi kakav će ko čovjek postati”, ističe Dabović.

Izvor: Portal Analitika

 

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply