Madžgalj tvrdi da je krivac Dječji savez

Generalni sekretar Atletskog saveza Crne Gore Milan Madžgalj, negirao da je njegova i krivica organizatora Podgoričkog maratona za incident koji se dogodio danas, uoči početka ove sportske manifestacije.

Više roditelja kontaktiralo je portal Vijesti i žalilo se da je Madžgalj “otjerao djecu, članove hora Zvjezdice sa mjesta odakle je trebalo da izvedu pjesmu Maratonci.

“Dječji savez Podgorice je bio organizator zabavnog programa, koji je, tradicionalno, predvidio da dječji hor otpjeva pjesmu Maratonci, kao i svake godine u osam sati i 40 minuta, 20 minuta pred start trke. Ispostavilo se, međutim, da melodija nije mogla da se pusti sa razglasa, jer je snimak na CD-u, ili kaseti, bio ogreban“, ispričao je Madžgalj.

On je kazao da je zbog tehničkih problema, u, kako je naglasio, organizaciji Dječjeg saveza, protokol nastavljen onako kako je ranije predviđeno i dogovoreno, poštujući satnicu.

„Učesnicima su se obratili promoterka Olivera Jevtić i Đorđije Suhih, predsjednik Skupštine Glavnog grada, pa je manifestacija otvorena. Međutim, tačno u devet sati, kada je bio zakazan start trke, vidjeli smo na stazi dječji hor i dirigenta. Oni su se, dakle, ponašali mimo protokola, koji je ranije dostavljen i usaglašen sa Dječjim savezom, a bili su na stazi, a ne na bini“, kazao je Madžgalj, naglasivši da je tek pregledom snimka čuo da hor nije izvodio pjesmu Maratonci, već neku drugu numeru.

On je naglasio da njihovo pojavljivanje u tom trenutku nije bilo ni predviđeno, a ni bezbjedno.

„Na trkama postoje neka pravila. Ako je start zakazan za devet sati, trka mora da počne tada. Na startu je bilo 800 ljudi, koji su čekali znak, a nisu mogli da krenu, jer su na stazi bila djeca. Morao sam da intervenišem, a to su zahtjevali i predstavnici Međunarodne atletske federacije. Otrčao sam tamo i, zaista pomalo u panici, sklonio djecu sa staze. Takmičari su morali da krenu, trka je kasnila već dva minuta, čekao se znak, a da je 800 ljudi krenulo odjednom sa starta, bezbjednost djece bila bi ugrožena“, naglasio je Madžgalj.

„Krivicu za ovaj događaj apsolutno snosi Dječji savez, koji je trebalo da organizuje zabavni program u skladu sa protokolom i satnicom, a ne na ovakav način“, zaključio je Madžgalj.

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

  1. Da li može neko ovom “čovjeku”da objasni da se ne radi o tome ko je kriv.Nego isključivo o njegovom postupku.Mogao je djeci da se obrati na suptilniji način,a ne kao pobiješnjeli vepar reži na njih.

  2. Potpuno je nebitno ko je kriv za ono sto je prethodilo ovom cinu, da li organizator, Djecji savez, hor koji je tu bio na poziv organizatora, cd koji je nakon sat vremena radio normalno… Cinjenica je da je neko ko je predstavnik Atletskog saveza i ko treba da daje primjer djeci, nasrnuo na djecu, vicuci i urlajuci na njih, govoreci im najruznije moguce rijeci. I pri tom nema potrebu da se izvini, sto, istina, nismo ni ocekivali od nekoga ko je u stanju to i da uradi. Ako su djeca smetala, mogao je prici Ani, uzisati muziku i na lijepi nacin sve zavrsiti, mogao da su ga uopste djeca u tom momentu interesovala, a kamoli njihova bezbjednost…

  3. Gospodine Madzgalj onakav pristup kakav ste vi imali prema nasoj djeci koja su usput pjevala himnu o vasem tj nasem dogadjaju I takodje predstavljaju nas grad!!!! A eto ispade da smo krivi sto smo probudili nasu djecu i doveli da uvelicaju PG maraton…. uglavnom vas stav I unosenje u lice I guranje sigurno nije I ne moze biti u redu , takodje ljudski se izvinuti , ali vidio sam danas da gledate samo pravo I ne vidite dalje od toga. Eto toliko. Laku noc!!!

Leave a Reply