Roditelji inficiranih beba traže prijem kod Medenice

Roditelji pet inficiranih beba u bjelopoljskoj Opštoj bolnici u novembru 2014. godine, od kojih je jedna preminula u Kliničkom centru Crne Gore, uputili su otvoreno pismo predsjednici Vrhovnog suda Vesni Medenici, pod hitno tražeći prijem.

 “Ovim putem želimo da izrazimo protest i nezadovoljstvo, ali, i sumnju u rad Višeg suda u Bijelom Polju i predsjedavajućeg vijeća u slučaju suđenja ljekarima. Nakon skandalozne presude, ispod zakonskog minimuma, sumnjamo da dolazi do nove opstrukcije u ovom postupku, zbog nedostavljanja presude u zakonskom roku od dana njenog izricanja. Sumnjamo da se kupuje vrijeme ljekarima”, navodi se u pismu.

Otpravak presude bivšem direktoru Opšte bolnice u Bijelom Polju Tomislavu Jeremiću, načelnicima neonatologije i ginekologije Haki Tahirović i Zvonku Puletiću i pedijatrici Jeli Cimbaljević zbog krivičnog djela protiv zdravlja ljudi i nepostupanje po zdravstvenim propisima, još nije dostavljen strankama u postupku, kao ni Višem državnom tužilaštvu.

Prvostepenom presudom Jeremić i Tahirovićeva su osuđeni na po sedam mjeseci zatvora dok su Puletić i Cimbaljević, osuđeni na po šest mjeseci kućnog pritvora.
Izvor: Dnevne novine
Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply