Zelena zona spremna za novo igralište

Neformalna grupa stanara Bulevara Ivana Crnojevića zaokružila je prvu fazu u realizaciji projekta Zelena zona za djecu i penzionere jučerašnjom zajedničkom akcijom građana igrališta i parka u centru grada.

“Park je bio prepun djece i odraslih, ne samo iz komšiluka već iz cijelog grada, kao i predstavnika nevladinog sektora i svi su uživali u oslikavanju mobilijara sa akademskom slikarkom Ninom Vukčević, igrama koje je osmislio Žarko Žabac, a uz to su i čistili park i kreirali neke nove interesantne sadržaje koji će omogućiti razvoj dječije igre, kao bitnog dijela odrastanja i formiranja ličnosti. Park je sada potpuno spreman za postavljanje novog igrališta kojem će se obradovati veliki broj mališana”, navodi se u saopštenju.

Cilj pokretanja projekta je podsticanje građana da učestvuju u volonterskim akcijama koje se tiču njihove zajednice i u subotu je pokazano da je on u potpunosti ispunjen, tvrde stanari. Projekat je podržaala Fondacija za aktivno građanstvo, a kroz program Građanska akcija.

Stanari kažu da akcija ne bi bila moguća bez zajedničkog angažovanja građana, predstavnika lokalnih vlasti (Zelenilo, Čistoća i Glavni grad), stalne podrške medija, jednog broja društveno odgovornih kompanija, kao što su Hotel Ziya, Udruženja banaka Crne Gore, Faximila, ArtBetona, Bordoa, Studio Mousea, kompanije Idea koja je donirala sendviče i sokove  i kompanije Suza koja je obezbijedila vodu, kao i nevladinih organizacija Naša akcija, udruženja Roditelji i ljubitelja Gorice i prirode i OK Koral.

Najavljuju da je ovo samo početak priče koja će još dugo trajati, jer je sada u Zelenoj zoni moguće organizovati mini lokalne sajmove zajedno sa djecom iz komšiluka, dane kada će bake čitati priče za mališane, takmičenja u šahu u saradnji sa udruženjima penzionera i lokalnim šahovskim asocijacijama.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply