Veliki broj budućih roditelja čuo savjete stručnjaka

Foto: Jovana&Đorđe

Veliki broj trudnica i njihovih partnera, kao i roditelja, čuo je u subotu 7. oktobra, u toku info dana Stiže nam beba, puno važnih savjeta od ljekara i medicinskih radnika, ali i korisnih informacija koje se odnose na njihova prava i obaveze, među kojima je i ta da se u Kliničkom centru Crne Gore više ne plaća prisustvo partnera porođaju.

Pogledajte foto album sa Festivala Stiže nam beba

Info dan o trudnoći, dojenju i pripremama za novog člana porodice, Stiže nam beba organizovali su Udruženje Roditelji i agencija Kreativa Lab u atrijumu podgoričkog šoping mola Delta City. Udruženje već četiri godine organizacijom info dana Stiže nam beba obilježava Nacionalnu sedmicu promocije dojenja, koji se simbolično održava i u sedmici koja, kao 40. u godini, simbolizuje puni termin trudnoće.

Trudnice i roditelji i mnogobrojni zainteresovani posjetioci imali su priliku da prisustvuju predavanjima, prezentacijama i panel diskusijama na temu trudnoće, dojenja i priprema za rođenje bebe, a među temama su bile i vakcinacija, pružanje prve pomoći djetetu, prijava novorođenčeta nakon rođenja i  upis u knjige rođenih, kao i vrste prava koje mogu ostvariti i finansijska podrška koja je za njih obezbijeđena od države i opština.

Prisutni su osvojili i brojne poklone koje su za njih obezbijedili partneri Info dana, a glavnu nagradu – poklon porođaj u privatnoj zdravstvenoj ustanovi Codra hospital osvojila je trudnica Martina Sosa.

Foto: Jovana&Đorđe

„Drago nam je da je preko 100 trudnica i njihovih partnera kao i nekoliko stotina roditelja i djece prisustvovao Info danu i da su iskoristili priliku da saznaju veoma važne informacije za rast  i razvoj njihove djece od mnogorbojnih stručnih lica koja su bila sa nama. Zadovoljni smo i jer smo zajedno sa našim partnerima uspjeli da barem malo pomognemo roditeljima kako u informisanju tako i u pripremama za novog člana porodice i obezbjeđivanju potrebnog za taj važni momenat u životima svih nas“, kazala je Dragana Latković iz udruženja Roditelji.

Tokom dana bili su organizovani i prateći sadržaji pa su roditelji imali priliku da od profesionalne fotografkinje Aide Dizdarević čuju korisne savjete za fotografisanje djece, a ekipa iz Igračkoteke i Razvojnog centra udruženja Roditelji je za mališane koji sa svojim roditeljima došli u Deltu, organizovala kreativno-edukativne radionice. Buduće mame su razgovarale i sa savjetnicama za dojenje udruženja Roditelji koje su im bile na raspolaganju na svom info pultu.

Partneri Udruženja i agencije Kreativa Lab u realizaciji Info dana su bili agencija Yes Event i šoping mol Delta City, a učesnici su bili Kidsland, Tosama, Esensa, Glosarij, Atelje Manufaktura, Maja M Photography, Party Time, Moje krpice, Aida Dizdarević Photography, Benu apoteka, Neregelia, Bio Save, Netpharm, Lamex, Apoteka Zdravlje, 8. red, Kuća Hemije, Drogerija Dama, Vitinka, La Mia Casa, Igračkoteka i Razvojni centar i SOS Roditeljska linija.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply