Sjutra zajednička akcija građana uređenja parka u centru Podgorice

U subotu, 7. oktobra u 11 sati počeće zajednička akcija građana kojom će biti zaokružena prva faza uređenja parka u Bulevaru “Ivana Crnojevića” u Podgorici, koja podrazumijeva čišćenje i pripremu parka kako bi tokom narednog perioda tu moglo biti postavljeno novo igralište.

Neformalna grupa stanara Bulevara “Ivana Crnojevića” već mjesec dana radi na realizaciji projekta Zelena zona za djecu i penzionere koji je podržan od strane fAKT-a, Fonda za aktivno građanstvo, a kroz program Građanska akcija.

U proteklih mjesec dana stanari su za najmlađe posjetioce parka napravili novu kutiju sa pijeskom za igru, postavili šarene stolove i klupe i jednu ljuljašku. Pored toga, postavili su i nove klupe i dva šahovska stola kako bi i stariji mogli ljepše ispuniti vrijeme provedeno u parku. Akciji se pridružilo i gradsko Zelenilo, koje je doniralo nove i osposobilo stare klupe, pokosilo travu, uklonilo suve grane i ostatke betonskih stopa od prethodnog mobilijara.

Planirano je da djeca sjurta sa akademskom slikarkom Ninom Vukčević farbaju stari tobogan, igru školice i oslikavaju mobilijar koji su stanari napravili tokom prethodnog perioda. Biće organizovano i detaljno čišćenje parka od stakla i drugih sitnih predmeta, postavljanje parkovskog namještaja od paleta koje je donirala kompanija Pal Mont, ali i postavljanje nove male biblioteke na otvorenom u parku. U tome će stanarima pomoći NVO Naša akcija, Udruženje Roditelji, Udruženje ljubitelja Gorice i prirode i NVO OK Koral.

Akcija ne bi bila moguća bez zajedničkog angažovanja građana, predstavnika lokalnih vlasti (Zelenilo, Čistoća i Glavni grad), stalne podrške medija i jednog broja društveno odgovornih kompanija, kao što su Hotel Ziya, Udruženje banaka Crne Gore, Faximil, ArtBeton, Bordo, Mouse, kao i kompanije Idea koja je donirala sendviče i sokove za subotu i kompanije Suza koja nam je obezbijedila vodu.

Svi građani koje žele da se uključe u akciju uređenja Zelene zone dobrodošli su da se pridruže u subotu u 11 časova. Više informacija o projektu i akciji mogu dobiti na Facebook grupi Zelena zona za djecu i penzionere ili nam mogu pisati na adresu: [email protected]

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply