Naredne sedmice učimo o prirodi uz Puha Đorđa i vježbamo koncentraciju

U Razvojnom centru udruženja Roditelji od naredne sedmice počinje nova edukativna radionica sa Puhom Đorđem, posvećena prirodi, a nastavljamo sa NTC radionicama namijenjenim vježbanju pažnje i koncentracije.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Biblioteke igračaka i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na email [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U utorak, 10.oktobra u 19 sati organizujemo novu edukativnu radionicu Priroda, djeca, mašta – učimo uz puha Đorđa, koja je namijenjena djeci uzrasta od 9 do 13 godina. Koncept radionice je sadržan u tome da se kroz promociju knjige “Puh Đorđe i duhovi triftara” na savremen i originalan način djeci približi značaj prirode, prijateljstva i ljubavi u eri tehnologije i stalnog narušavanja životne sredine. Knjiga u fokus stavlja šumske životinje koje prenose poruku od opšte važnosti, o  ljubavi i vrijednostima koje nas oplemenjuju. Na radionici će djeca imati priliku da sa vršnjacima na kreativan i zanimljiv način nauče zašto je važno da provodimo vrijeme u prirodi, koliko je ona zanimljiva, ali I razvijati takmičarski duh kroz kviz Puhoteka. Na taj način, podići će se svijest mladih o važnosti vođenja aktivnijeg zdravog života i češćem kontaktu sa prirodom. Radionicu vodi autor knjige Žarko Vučinić, a broj mjesta je ograničen na 20.

U četvrtak 12. oktobra u 19 sati počinje  NTC Radinica koju organizujemo u saradnji sa PU Pinokio Artić  koji ima licencu za sprovođenje programa. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 5 do 7 godina, a vodi je vaspitačica Nataša Kalezić.

Radionice su osmislili autori NTC sistema učenja, Ranko Rajović i Uroš Petrović s ciljem podizanje nivoa intelektualnih sposobnosti, sprječavanje poremećaja pažnje i koncentracije u školskom periodu, razvijanja brzine razmišljanja, povezivanja i zaključivanja kroz igru sa djecom. Broj mjesta je ograničen na 15.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply