Darija Gilić najbolji solista festivala Naša radost

Darija Gilić iz Podgorice pobijedila je na dječijem festivalu Naša radost, odlukom stručnog  žirija, sa kompozicijom Moj cijeli svijet.

Žiri, kojim  je predsjedavao Dejan Božović, odlučio je da drugu nagradu za solistu osvoji Anđelija Perović  iz Podgorice za interpretaciju pjesme U ritmu ljubavi, dok je treću nagradu za solistu dobio Andrej Dimitrijević iz Niša za izvođenje pjesme Maša i ja.

Nagradu za najmlađeg učesnika dobila je takođe Darija Gilić, dok je za najbolji scenski nastup nagrađena Anja Kraljević za pjesmu Zunzara.

Žiri je odlučio da nagradu za najbolji tekst dobije Tode Nikoletić za stihove pjesme U ritmu ljubavi, a nagradu za najbolji aranžman Mihailo –Miha Radonjić za pjesmu Dvije violine.

Prvu nagradu za kompoziciju je, prema odluci žirija, dobila Snežana Ćosović za pjesmu Dvije violine, drugu Danijel Alibabić za pjesmu Čarolija bez prestanka, dok su treću nagradu za kompoziicju dobili Renata Perazić I Mirko Šćepanović za pjesmu Otvaram prozor grada mog.

Nagradu dječijeg žirija dobila je Darija Vračević iz Beograda, koja je izvela pjesmu Čarolija bez prestanka.

Mali pjevači su uz pratnju hora Zvjezdice, predstavili 16 novih kompozicija.

Sa pjesmom Soko i ja predstavila se Milica Radan iz Podgorice,.

Pjesmu Nezvani gost otpjevala Valentina Mališević iz Sremske Mitrovice, a Podgoričanka Anja Blagojević kompoziciju Tajne.

Mlade Podgoričanke Jana Sjekloća i Ivona Brnović predstavile su se pjesmom Život je lijep.

Teodora Peruničić iz Podgorice će pjevati pjesmu Kapa za lava, dok će njena sugrađanka Lara Malović vokalne sposobnosti pokazati izvođenjem pjesme Otvaram prozor grada moga.

Sugrađanima su se pjesmom Nema pesme predstavila Jana Crnomarković iz Novog Sada, Dunja Maria Ivelj iz Zagreba pjesmom Mačak Tom.

Pjesmu Drugar izvela je Podgoričanka Anja Vulović, Čaroliju bez prestanka Darija Vračević iz Beograda, a Dvije violine su otpjevali  Nevena Naunović i Komnen Vuković iz Podgorice.

Mlada Podgoričanka Mia Petričević se predstavila pjesmom Plava vila.

Međunarodni festival dječje pjesme Naša radost ima za cilj edukaciju i promociju muzičke umjetnosti, koja korespondira sa upoznavanjem mladih sa muzikom, kompozitorima, vrstama i mogućnostima instrumenata, što doprinosi razvoju crnogorske muzičke kulture u ovom segmentu društva, saopšteno je iz Dječeg savez koji je organizator.

Festival dječje pjesme Naša radost je jedan od najeminentnijih festivala u regionu, koji okuplja poznate kompozitore, aranžere i tekstopisce.

Izvor: Vijesti

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply