Nije planirano vraćanje na osmogodišnji sistem obrazovanja

Ministarstvo prosvjete nije planiralo izmjene sadašnjeg sistema osnovnog obrazovanja kada je u pitanju njegova dužina trajanja, odosno vraćanje modela osmogodišnjeg školovanja.

“Odrebama člana 5 Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju poropisano je da osnovno obrazovanje i vaspitanje traje devet godina. Ministarstvo prosvjete nije planiralo izmjenu odredaba navedenog zakona koje se odnose na dužinu trajanja osnovnog obrazovanja i vaspitanja”, piše u dopisu Ministarstva dostavljenom udruženju Roditelji.

Udruženju se posljednjih dana obratio veliki broj roditelja koji su željeli da provjere da li je tačno da će biti vraćeno osmogodišnje školovanje, nakon čega je zatražilo od Ministarstva prosvjete da potvrdi ili demantuje informaciju koja se proširila velikom brzinom među roditeljima.

U Crnoj Gori je 2006. godine uvedeno devetogodišnje osnovno obrazovanje, koje predviđa da djeca počinju sa školovanjem sa navršenih šest godina.

 

 

 

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. Ovo je horor a ne reforma skolstva !
    A djeca kolatelarna steta i umjesto da zemlja stiti i sacuva ono najvrednije -djecu- oni ga u korijen sjeku da mu se ne mili ni srednju upisati a ne fakultet.
    Interesuje me ko stiti prava djeteta u ovom sistemu ? Ili cast izuzecima svako ko se zove ucitelj ,nastavnik,profesor..kako god ga krstili moze sebi da da slobodu da se ponasa kako hoce ! I naravno da mu niko nista ne moze ??

Leave a Reply